Gazete Vatan Logo
İngiltere 'Büyük bir kulüpte olsam kovulmuştum'

'Büyük bir kulüpte olsam kovulmuştum'

Manchester City'deki ilk sezonunu değerlendiren Pep Guardiola, eski kulüpleri Barcelona veya B.Münih'te bu performansı göstermesi hâlinde görevine son verileceğini itiraf etti.

'Büyük bir kulüpte olsam kovulmuştum'

Barcelona ve Bayern Münih'te geçirdiği başarılı yıllarından ardından Manchester City'ye büyük umutlarla gelen Pep Guardiola, İngiltere'deki ilk sezonuna geçer not vermedi.

Harcanan yüksek bonservis bedellerine rağmen Şampiyonlar Ligi'ne son 16 turunda veda eden ve Premier Lig'de ilk 4 mücadelesi verebilen Manchester City'nin önümüzdeki sezon için kendisine yeni bir şans verdiğini belirten Katalan teknik adam,

''Burada bana ikinci bir şans verdiler ve en iyisini yapmaya çalışacağız. Eğer büyük bir kulüpte olsaydım şüphesiz kovulurdum. Eski kulüplerimdeki ilk sezonunmda bu performansı gösterseydim büyük ihitmalle önümüzdeki sene için beni tutmazlardı. Ancak burada ikinci bir şans verdiler ve ikinci sezonumda daha iyisini yapmaya çalışacağım'' dedi.

Barcelona ve Bayern Münih'te şampiyonluk dışındaki sonuçların kabul edilemez olduğunun altını çizen Guardiola, Premier Lig'in Bundesaliga ve La Liga'ya göre daha fiziksel bir lig olduğunu da kabul ettiğini söyledi.

Manchester City kalan iki maçında West Bromwich Albion ve Watford'u yenmesi hâlinde ligi üçüncü sırada bitirerek önümüzdeki sezon Şampiyonlar Ligi'ne direkt katılacak.

Haberin Devamı