Gazete Vatan Logo
TBL ‘Bulunduğumuz nokta tesadüf değil’

‘Bulunduğumuz nokta tesadüf değil’

Tofaş CEO’su Cengiz Eroldu, “İlk yarıyı 2. bitirdik. Sezon başında hedef ligi ilk 6’da olmak ve kimsenin kolay yenebileceği bir takım olmamaktı” dedi.

‘Bulunduğumuz nokta tesadüf değil’

TAHİNCİOĞLU Basketbol Süper Ligi’nin ilk yarısını 2. sırada bitiren Tofaş’ın CEO’su Cengiz Eroldu, spor müdürleriyle buluştu. Eroldu şunları söyledi: “Tofaş’a şirket açısından bakıldığında Türkiye’de değer yaratan bir kurum olduğumuza inanıyoruz. Takım kuralım, para yatıralım ve tüm oyuncuları alalım diye bir yolumuz yok. Hakikaten emek sarf etmek lazım, çalışmak lazım ve merdivenleri de ağır çıkmak lazım.

2017-18’e hızlı giriş yaptık. Ligde üst üste 10 galibiyet kolay değil. İlk yarıyı F.Bahçe’nin arkasında 2. bitirdik. Sezon başındaki hedefimiz ligi ilk 6’da bitirmek ve kimsenin kolaylıkla yenebileceği bir takım olmamaktı. Bulunduğumuz yer işimizi doğru yaptığımızı gösteriyor. Bunu tesadüf görmüyoruz. Aslında bunun tohumlarını 2. Lig’e düştüğümüz zaman attık. 2. Lig’e düşmek bizi çok etkiledi. O dönem oturup düşündük biz nerede yanlış yaptık diye. O sene Orhun Ene ile 5 yıllık bir anlaşma yaptık. 5 yıllık bir anlaşma futbolda ve basketbolda alışılmış bir şey değil. Oyuncularla da uzun vadede anlaşmalar yaptık. Takım oluşturmak ve takım omurgasını tutmak başarı için önemli.”

Haberin Devamı

‘Herhangi bir takım olmak istemiyoruz’

“TOFAŞ’IN kurum olarak boyutları da aslında bizim basketbola bakışımızı da etkiliyor. Eğer Tofaş olarak bir işe giriyorsak bunu en iyi şekilde, en mükemmel yapmanın sorumluluğunu hissediyoruz. Herhangi bir basketbol takımı olmak istemiyoruz. Türkiye basketbol camiasındaki yerimizi farklılaştırmak istiyoruz. Bütün çabalarımız da bir anlamda bu yönde ve bu tarz bakışlara hizmet ediyor.”