Gazete Vatan Logo
Basketbol "Bu sistem herkes için sıkıntı"

"Bu sistem herkes için sıkıntı"

A Milliler'in Başantrenörü Sarıca, FIBA VE Euroleague organizasyonlarında yaşanan sıkışık maç temposunu eleştirdi.

"Bu sistem herkes için sıkıntı"

“Bu tür tartışmalar, hep basketbola sıkıntı getiren hadiseler. Bence bunun, iki tarafın anlaşmasıyla çözümlenmesi gerekiyor. Yoksa basketbol daha fazla zarar görecektir.”

AMilli Basketbol Takımı Başantrenörü Ufuk Sarıca FIBA ile Euroleague’in organizasyonlarında yaşanan sıkışık maç temposunda kulüp ve milli takımların sıkıntılar çektiğine belirtirken yeni sistemi doğru bulmadığını kaydetti. 2019 FIBA Dünya Kupası elemeleri B Grubu’nda Letonya ve Ukrayna ile oynayacağımız maçlar öncesinde dün Bursa’da TOFAŞ Spor Salonu’nda düzenlenen ‘Medya Günü”nde konuşan Sarıca, FIBA ve Euroleague maç programlarının çakışması ile ilgili şunları söyledi:

ÇÖZÜM ÖNERİSİ...

“Herkesin burada farklı hikayeleri var. Bu tür tartışmalar, hep basketbola sıkıntı getiren hadiseler. Bence bunun, iki tarafın anlaşmasıyla çözümlenmesi gerekiyor. Yoksa basketbol daha fazla zarar görecektir. Bu yapılan sistem, herkes için sıkıntı yaratıyor. Oyuncular karar vermek durumunda bırakılıyor. Bence bu en büyük sıkıntı. Konuşup daha iyi programlanması gereken bir nokta.”

Haberin Devamı

UFUK Sarıca ayrıca bu problem için şu çözüm önerisinde bulundu: “Lig içinde açılan pencerede eğer, takvimi ve programı oturtabilirseniz, milli takımda çalışmak için oyunculara kulüplerinden buraya gelmek için maçın haricinde bir süre verirseniz, o zaman belki sezon uzar ama daha sağlıklı bir programla çözülebilir veya eski sisteme gitmek lazım diye düşünüyorum.”

HEDEFİMİZ 2'DE 2

UFUK Sarıca, Letonya ve Ukrayna maçlarını kazanmak istediklerini belirtirken şu değerlendirmede bulundu: “Şu an kadromuzda bulundurduğumuz oyuncularda yaş ortalamamız çok daha düşmüş durumda, çok daha genç arkadaşlarımız var. Enerjisi yüksek arkadaşlar var. Yaş ortalamamız 25. Hep bir takım dezavantajlardan bahsediyoruz ama bu sahadaki oyunumuza pozitif yansıyacaktır. Taraftarlarımızın desteğiyle kazanacağımıza inanıyoruz.”