Gazete Vatan Logo
Basketbol 'Başımızda Ergin Ataman var'

'Başımızda Ergin Ataman var'

Milli basketbolcu Birkan Batuk, geçirdiği sakatlığın ardından durumunun iyiye gittiğini söyledi.

'Başımızda Ergin Ataman var'

Anadolu Efes'in genç yıldızı Birkan Batuk geçirdiği ağır sakatlığın izlerini silmeye çalışıyor. Durumunun iyiye gittiğini belirten Birkan, milli takımın FIBA Dünya Kupası'ndaki şansını değerlendirdi. İşte Birkan Batuk'un açıklamaları:

Çok ciddi bir sakatlık geçirdin, öncelikle durumunla ilgili bilgi verir misin?

- Maalesef çok kötü bir sakatlık geçirdim. Ancak şu anda her şey gerçekten yolunda. İnşallah daha da iyi olacağım.

İspanya’da şansımızı nasıl görüyorsun. Basketbolseverler biraz ümitsiz gibi...

- Başımızda gerçekten çok iyi ve çok iddiali bir koç, Ergin Ataman var. Aynı zamanda takımımızda tecrübeli oyuncularımız ve enerjisi ile takıma ayrı bir hava verecek, takımı yukarılara çekecek isimler var. İnşallah yükselen bir grafiğimiz olacaktır.

Sen zamanında genç isimlerin arasından sıyrıldın ancak yeni kurallar ile onlar için artık bu gerçekten zor, bu konu hakkında fikirlerin neler?

- Birçok isim var, sıyrılabilmek için doğru hamleler yapılması gerekiyor. Ben de oynayabileceğim, süre alabileceğim Karşıyaka’da 3 sene kaldım ve gelişmemde çok yardımcı oldu. Genç oyuncular aradan sıyrılabilmek için daha çok çalışmalı, forma mücadelesi için elinden geleni yapmalı.

Haberin Devamı

Anadolu Efes yeni bir yapılanma içinde, hedefleriniz neler?

- Anadolu Efes her zaman hedefleri olan bir kulüptür. Bu sene yeni koçumuz İvkovic’in gelmesi ile yeni bir yapılanma oldu. Çok iyi yabancı transferleri, çok iyi Türk genç oyuncularla birleştirilerek iyi bir kimya oluşturmaya çalışacağız. İnşallah beklenen hedefleri gerçekleştiririz.

Avrupa’nın sayılı liglerinden biriyiz ancak Milli Takım’da aynı başarı gelmiyor. Birçok kişi yabancı kuralına bağlıyor bunu, peki sence de sebep bu mu?

- Kendi sahamızda daha iyi oynadığımız bir gerçek. Kendi taraftarımız ile daha iyiyiz. Ayrıca biz Türk oyuncular biraz daha süre almalıyız ki, Milli Takım’a da yansıtabilelim. Bu yıl Dünya Kupası’nda bunu kırıp başarı elde ederiz inşallah.

Röportaj: Yunus Aydın