Gazete Vatan Logo
Diğer Sporlar 'Avrupa'nın en iyisini seçtim'

'Avrupa'nın en iyisini seçtim'

Eczacıbaşı VitrA'nın yeni transferi Tijana Boskovic, ilk kez VATAN'a konuştu.

'Avrupa'nın en iyisini seçtim'

SEZONU Şampiyonlar Ligi’nde ve Dünya Kulüpler Şampi-yonası’nda zirvede tamamlayan Eczacıbaşı VitrA’nın yeni transferi Tijana Boskovic ilk röportajını VATAN’a verdi. Turuncu-beyazlılara şampiyonluklar yaşamak için geldiğini belirterek 18 yaşındaki Sırp pasör çaprazının öne çıkan sözleri şöyle:

“AVRUPA’NIN en iyi kulüplerinden biri olduğu için ve Türkiye Ligi, Avrupa’nın en iyi ligi olduğu için Eczacıbaşı VitrA’yı seçtim. Eczacıbaşı’nı tüm Şampiyonlar Ligi’nde ve final-four’da da Dünya Kulüpler Şampi-yonası’nda da takip ettim. Oyunlarını, çalışma biçimlerini, sistemlerini ve koçlarını beğendiğim için tercihim bu yönde oldu.

AYRICA Eczacıbaşı’nın geleneklere sahip bir kulüp olduğunu ve daha önce de önemli Sırp oyuncular Ivana Djerisilo, Maja Ognjenovic, Vesna Citakovic burada oynadığı için kabul etmemde bir sebep oldu.

ÇOK genç bir oyuncuyum. Öncelikle buraya gelmemdeki ilk hedefim burada gelişebilmek. Bu sistemin bir parçası olabilmek. Ve önümüzdeki 4 yıl içinde de daha önce kazanılmış olan başarıların yeniden kazanılmasına yardımcı olabilmek.

Haberin Devamı

‘TARAFTARLA İZLEDİM’

SÖZLEŞME imzaladığım kulübün Dünya Kulüpler Şampiyonu olması beni çok mutlu etti. Zaten Eczacıbaşı taraftarlarının olduğu yerde oturuyordum. Sonuçta dünya şampiyonu bir kulüpte oynayacaktım. Tüm atletlerin hedeflerinde en önemli tüm madalyaları kazanmak vardır, olimpiyat gibi. Ama Eczacıbaşı’nda şimdilik 4 yıl kalacağım ve burada büyük bir şampiyonluk kazanmayı çok arzu ederim.”

DÜNYA ŞAMPİYONASI SÜRPRİZ OLDU

“AÇIKÇASI Dünya Şampiyonası’nda oynamayı beklemiyordum. Gençler Dünya Şampiyonası’nda oynadıktan sonra yalnızca 5 günüm vardı. 5 gün içinde katılmam istendi ve bu bile beni şaşırtmıştı. Dürüst olmak gerekirse sadece çalışmalara katılacağım diye düşünüyordum. Ama son anda kadroda olduğumu öğrenince ben de çok şaşırdım.”

‘Neslihan’dan çok şey öğreneceğim’

“NESLİHAN’IN çok eskiden beri kariyerini takip ediyorum. Bence çok büyük bir oyuncu Neslihan. Benim için onunla aynı takımda olmak çok büyük bir şeref. Ve çalıştığımız süre boyunca ondan çok şey öğreneceğimi düşünüyorum.”

Haberin Devamı

‘Kendime yer bulacağım’
“DAHA önce söylediğim gibi Türkiye Ligi, Avrupa’daki en güçlü lig. Diğer yabancıları tabii ki biliyorum. En yüksek seviyedeki yabancı oyuncular. Genç olduğumu biliyorum. Ama bu benim için büyük bir yarış olacak ve eninde sonunda kendime burada bir yer bulacağım.”
‘Yurt dışı baskı değil’
“GENÇ yaşta yurt dışına çıkmak benim bir baskı yaratmıyor. Ben 14 yaşımdan beri evimden uzakta, Belgrad gibi büyük bir şehirde yaşamaya alıştım. Bu benim için bir baskı değil. İstanbul gibi bir şehirde yaşıyor olmak benim büyük bir mutluluk olacak.”