Gazete Vatan Logo
Voleybol "4 kupayı da istiyoruz"

"4 kupayı da istiyoruz"

2016 Rio Olimpiyatları’nın MVP’si, VakıfBank’ın süper yıldızı Zhu Ting, ile Vestel Venus Sultanlar Ligi ve Şampiyonlar Ligi Final-Four’u öncesi konuştuk.

"4 kupayı da istiyoruz"

VATAN’a önemli açıklamalar yapan 23 yaşındaki smaçör şu ifadeleri kullardı: “Eczacıbaşı VitrA ile çok zorlu ve önemli bir final oynayacağız. Çok güçlü bir takım Eczacıbaşı ve biz onlara bu sene ligde 2 kez 3-0 kaybettik. Türkiye Kupası finalinde ise biz 3-0 kazandık bu da bir final olduğu için biz kazanacağız.

FİNALLERDE seri 0-0 başlayacak. Normal sezonda 3 maçın da 3-0 bitmiş olmasının bu anlamda bir öneminin olmadığını düşünüyorum. Ben daha çekişmeli bir final serisi olacağını düşünüyorum.

‘IMOCO GÜÇLÜ TAKIM’

5-6 Mayıs’ta Romanya’nın Bükreş şehrinde dörtlü finalleri yapılacak olan Şampiyonlar Ligi’ni de kesinlikle kazanmak istiyoruz. Yarı finalde karşılaşacağımız İtalyan ekibi Imoco Conegliano gerçekten güçlü bir rakip. Çok fazla bir bilgi veremem. Eski takım arkadaşım Kimberly Hill orada oynuyor. Bu yıl beraber oynadığımız Kelsey Robinson da sezon başında oradan bize geldi. Verebileceğim bilgiler bu kadar.
BU sezon Şampiyonlar Kupası ve Kupa Voley’i kazandık. Vestel Venus Sultanlar Ligi’ni de Şampiyonlar Ligi’ni de kazanarak sezonu 4 kupa ile birlikte kapatabiliriz.”
‘Guidetti çok eğlenceli biri’
“ÇİNLİ yıldız, VakıfBank’taki İtalyan başantrenörü Giovanni Guidetti ile ilgili ise şu ifadeleri kullandı: “Giovanni Guidetti çok komik bir insaan ve gerçekten çok eğlenceli biri. Ondan çok fazla şey öğrendim. Bana önemli taktiksel bilgiler verdi. Burada defans, hücum ve bloklarımı geliştirmem başta olmak üzere çok fazla yardımcı oldu.”
‘Türkiye çok güçlü bir lig’
“VESTEL Venus Sultanlar Ligi çok güçlü bir lig. Burada gerçekten çok iyi takımlar ve oyuncular var. Rakiplerimizden beğendiğim oyuncular Eczacıbaşı VitrA’dan Jordan Larson ve Tijana Boskovic, Nilüfer Bld.’den de Anne Buijs... Bizim takımda da gerçekten bütün oyuncular çok iyi.”

Haberin Devamı