Gazete Vatan Logo
TFF 1.Lig '2. yarıya en iyi şekilde hazırız'

'2. yarıya en iyi şekilde hazırız'

MHK Başkanı Namoğlu bugün sona erecek kış seminerini Vatan'a değerlendirdi.

'2. yarıya en iyi şekilde hazırız'

SÜPER Lig ve 1. Lig hakemleri için Antalya’da düzenlenen devre arası semineri bugün sona eriyor. Yapılan çalışmaları VATAN’a değerlendiren MHK Başkanı Yusuf Namoğlu çok verimli bir süreç geçirdiklerine işaret ederken “Arkadaşlarımız ikinci yarıya hazırlar. Bizim amacımız şüphesiz ligleri sorunsuz, en az hatayla, maçlara etki etmeden tamamlamak. Hem fiziksel hem de zihinsel çalışmalar yaptık. Üzerinde durulması gereken konuları detaylı bir şekilde hakem arkadaşlarımıza aktardık. Motivasyonumuz yüksek bir şekilde maçlara hep birlikte hazırız” dedi.

NAMOĞLU, MHK’nin spekülasyonlara alet edilmesinden rahatsızlık duyduklarını da ifade ederken şunları söyledi:

‘TERİM İÇİN DİKKATLİ OLUN İDDİALARI YANLIŞ VE ASILSIZ’

“SEMİNERLERİMİZDE mümkün mertebe Roberto Rosetti’nin getirdiği görüntüleri kullanmaya çalışıyoruz. Dolayısıyla bir takım spekülasyonları da önlemeye çalışıyoruz. Biz bunları yaparken “Fatih Terim federasyonla alacak verecek meselesi yüzünden mahkemelikmiş, güya TFF bize dolaylı talimat vermiş. Siz de Terim’i maç esnasında kulübede şöyle yapın böyle yapın, dikkatli davranın’ diye anlatmışız. Bu iddialar yanlış ve aslı yok.
AYRICA bu çok tehlikeli bir yaklaşım. Bunu görenler böyle bir şeyin konuşulduğunu sanacak. Bizim seminerlerimizde hiçbir antrenör ya da futbolcunun ismi geçmez. Tamamen genel ve pozisyonlar konuşulur.”

Haberin Devamı

‘Kimse niyetine bizi alet etmesin’
ATLETİK testlerde bütün medya oradaydı. Gayet rahat geçti. Birkaç arkadaşımız koşamadı ama ne bir olay ne problem oldu. Güya bir MHK Üyesi bir hakeme, verdiği karardan dolayı, afedersiniz, küfürle, ‘senin yüzünden şöyle oldu böyle oldu’ demiş. Böyle birşey asla olmamıştır. Bunların altında ne yattığını da anlamış değilim. Burada 66 hakem var. Hepsi her şeye şahit. Olmayan bir şeyi kamuoyuna aktarma var. Kimse niyetine bizi alet etmesin.”
‘Kim olduklarını biliyoruz’
“BELLİ çevreler sosyal medyayı da kullanarak MHK’yi yıpratma çabası içinde. Kimler olduklarını biliyoruz. Olmayan, söylenmeyen, bizleri bir teknik direktörle karşı karşıya getirmeye çalışan bir tavır, durum yaratmaya çalışıyorlar. Adı dahi geçmeyen birini ortaya koymak ahlaksızca bir davranıştır.”
‘Ayakla müdahaleler için hakemler uyarıldı’
“AYAKLA oyuncuya yapılan müdahalelerde sarı ve kırmızı kart kullanımı konusunda da hakemler uyarıldı. Burada top ve oyuncunun durumuna göre hakem arkadaşlarımız pozisyonu değerlendirecekler. Top ortada ya da birinin ayağında iken yapılacak bütün müdahalelerde yine kasıt ve sertliğin derecesine göre pozisyonu yorumlayacaklar.”
Namoğlu’ndan özEL açıklama
YUSUF Namoğlu elle oynamalar konusunun hâlâ tartışıldığını ve standardın da bir türlü yakalayamadığını belirterek şunları söyledi:
“BU UEFA ve FIFA’nın en çok üzerine düştüğü konu. Her seminerde anlatılıyor. Tabii ki burada yorumlar devreye giriyor. Sezon başında FIFA bir yorum getirdi. Örneğin ayağınla topu çevirirken top eline geldi, ‘PENALTI’ dendi. Nitekim biz de verdik. Şimdi FIFA dedi ki ‘Bu oyuncunun kötü niyeti olmadan oluşan pozisyondur, DEVAM ETMELİ.’ Bu yorum Dünya Kupası’nda da böyle uygulanacak.
MESELA top oyuncunun baldırına geliyor, oradan eline geliyor, DEVAM. Ama şuna dikkat oyun oynamak için değil de kendisini genişleterek ya da herhangi bir biçimde top diyelim baldırına oradan eline geliyorsa PENALTI kararı verilecek. Hakemlere altını çizerek anlattık. Çünkü burada niyet önemli.
‘NİYET ÖNEMLİ’
DOĞAL koşarken topun ele gelmesi de DEVAM. Burada kriterin niyet ve elin doğal konumda olması.
ÖZELLİKLE ceza sahasında düşüşlerde elin topa temasıyla verilen penaltılarda da niyet önemli. Kol oralara ne amaçla gidiyor, düşerken top gelmeden engellemek için mi yoksa düşmüş top koluna mı geliyor. Bu yorumu hakem yapacak. Destek mi, top kola doğru mu gitmiş onu yorumlayacak.”

Haberin Devamı