Gazete Vatan Logo

Tunceli’de 6 terörist etkisiz hale getirildi

Tunceli’nin Nazımiye İlçesi’ne sızmaya çalışan, çıkan çatışmanın ardından yaralılarını da alıp gasp ettikleri araçlarla kaçan PKK’lı teröristlere yönelik düzenlenen operasyonda, 3 terörist öldürüldü. Çatışmaların devam ettiği bölgede, teröristlerin bulunduğu noktalar, Kobra helikopterlerle ateş altına aldı.

Tunceli’de 6 terörist etkisiz hale getirildi

Nazımiye İlçesi’ne dün sabaha karşı 30-40 kişilik grupla saldıran PKK’lı teröristler ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada 1 polis memuru şehit oldu, 3 güvenlik görevlisi de yaralandı. Çatışmada, 2 PKK’lı da ölü ele geçirildi. Yoğun ateş altında kalan teröristler, yanlarına yaralılarını da alıp, ilçeden gasp ettikleri araçlarla kaçtı.

İnsansız hava aracı (İHA) ile yapılan takip sonucu kaçan teröristlerin Büyükyurt, Dereova ve Bizik Ormanları bölgesinde gizlendiği tespit edildi. Tunceli 4’üncü Komando Tugay Komutanlığı’nda görevli profesyonel askerler, helikopterlerle bölgeye indirildi. Askerleri görünce gasp ettikleri araçlarla kaçmaya çalışan PKK’lılar ile güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı. Çatışmada, 3 terörist öldürüldü. Çatışmanın ardından ormanlık alana giren teröristlerin bulunduğu noktalar, kobra helikopterlerle ateş altına alındı. Çatışmaların sürdüğü bölgeden dumanların yükseldiği görüldü.

8 KÖYDE SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI
Tunceli Valiliği, PKK’lı teröristlerle çatışmaların sürdüğü Nazımiye İlçesi’ne bağlı 8 köy ve mahallede bugün saat 19.30’dan itibaren sokağa çıkma yasağı konulduğunu açıkladı. Açıklamada şöyle denildi:
"Nazımiye ilçemiz kırsalında devam eden operasyonlarda vatandaşın can ve mal güvenliğinin temin açısından 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu uyarınca Nazımiye İlçesi Dereova, Doğantaş, Büyükyurt, Ramazanköy, Beytaşı, Ayranlı, Sarıyayla, Yayıkağıl köy/mahalleri ve bağlı mezralarında 23.08.20116 tarihi saat 19.30’dan itibaren ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı ilan edilmiştir."
6 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ
Valilikten yapılan açıklamada, dün 04.50 sıralarında çok sayıda bölücü terör örgütü mensubu tarafından Nazimiye İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Karakoluna silahlı, roketatarlı saldırı gerçekleştirildiği ve saldırıda 1 askerin şehit olduğu, 3 polisin yaralandığı, 2 teröristin de etkisiz hale getirildiği anımsatıldı.
Olay sonrasında bölgede, teröristlerin yakalanmasına yönelik hava destekli operasyona başlatıldığı belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
"Bugün, bölücü terör örgütü mensuplarının bulunarak imha edilmesi için başlatılan arama tarama faaliyeti esnasında, Nazımiye ilçesi Yakacık Mahallesi yakınlarında 'dur' ihtarına uymayarak güvenlik güçlerimize ateşle karşılık veren teröristlere karşı yapılan ve teröristlerin kaçtıkları ve barındıkları alanların uçaklarla bombalandığı, kobra helikopterlerle atış altına alındığı operasyonda 6 bölücü terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiş, teröristlere ait 2 adet M-16 piyade tüfeği, 3 adet kalaşnikof tüfek ele geçirilmiştir."
Açıklamada, olay sonrası yapılan araştırmada terörist grubun kullandığı aracın, Pülümür karayolu üzerinde bölücü terör örgütü mensuplarınca gasp edildiğinin tespit edildiği, olayla ilgili adli tahkikat başlatıldığı kaydedildi.
Bölgede teröristlerin yakalanması ve etkisiz hale getirilmesi amacıyla operasyonlara devam edildiği belirtildi.

Haberin Devamı

OVACIK’TA ÖLDÜRDÜLEN 2 TERÖRİST MLKP’Lİ

Haberin Devamı

Tunceli’nin Ovacık İlçesi’ne dün gece sızma girişiminde bulunan çıkan çatışmada öldürülen 2 teröristin yasadışı silahlı sol örgüt Marksist Leninist Komünist Parti (MLKP) üyesi oldukları belirlendi. Teröristlerin yaklaşık 15 kişilik bir grupla ilçe merkezine sızma girişiminde bulunduğu belirtildi. Kaçan teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için güvenlik güçlerinin operasyonlarını sürdürüyor.

Haberin Devamı

Tunceli Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, Tunceli kırsalında PKK ile birlikte haraket eden ve adını Halkların Birleşik Devrimci Hareketi olarak ilan eden silahlı örgüt içinde PKK, MLKP, TKP/ML TİKKO ve MKP-HKO örgütlerinin yer aldığını ve bu örgüt elemanlarının Tunceli kırsal alanı, Hozat, Pertek, Çemişgezek ve Ovacık ilçeleri kırsalında faaliyet gösterdikleri, Türkiye içinde ilk kez MLKP silahlı örgütünün 2 elemanının ölü ele geçirildiğini söyledi. Yetkililer, Tunceli kırsal alanında 20 civarında MLKP üyesinin bulunduğunu tahmin ettiklerini belirtti.

Haberin Devamı