Gazete Vatan Logo
Galatasaray Josue Pesqueira Galatasaray’da

Josue Pesqueira Galatasaray’da

Sarı-kırmızılı kulübün 1 yıllığına renkline bağladığı Josue Pesquiera için Florya Metin Oktay Tesisleri'nde, Galatasaray Futbol AŞ Yönetim Kurulu Üyesi Levent Nazifoğlu'nun katıldığı bir imza töreni düzenlendi.

Josue Pesqueira Galatasaray’da

Galatasaray, Portekiz temsilcisi Porto'dan kiraladığı Josue Pesquiera ile sözleşme imzaladı.
Josue ve Levent Nazifoğlu, resmi sözleşmeye imza atarlarken, Portekizli oyuncu daha sonra medya mensuplarına poz verdi.
Nazifoğlu, Josue ile ilgili olarak, "Galatasaray'a gelmek için çok uzun yıllar bu takımın oyuncusuymuş gibi gayret gösterdi. Kendisine teşekkür ediyorum." derken, Porto Kulübünün satış opsiyonu olarak 5 milyon Euro istemesi nedeniyle sözleşmeye böyle bir madde koymadıklarını aktardı.
Sarı-kırmızılı ekibe transferinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Josue, "Kariyerimin en mutlu anını yaşıyorum. Galatasaray'a gelmeyi çok istiyordum. Türkiye'den başka teklifler de almıştım ancak Galatasaray'ın teklifinin ardından bunları hiç düşünmedim. Yönetimimizin transferimde büyük emeği geçti." diye konuştu.
ÖZEL OLDUĞUMU HİSSETTİRDİLER
Galatasaray'ın dünyaca tanınan bir camia olduğunu vurgulayan Portekizli oyuncu, şunları söyledi:
"Böyle bir yerde oynamak birçok futbolcunun rüyasıdır. Tabii ki kulübün sizi istemesi ve kendinizi özel hissettirmesi de önemli. Bana, özel bir oyuncu olduğumu hissettirdiler. Galatasaray hep şampiyonluğu hedefleyen bir kulüp. Futbolcu olarak da böyle bir yerde oynamak istersiniz. Takımda çok sayıda üst düzey oyuncu var. Bunun, benim futboluma da katkı sağlayacağını düşünüyorum. Bence rekabet pozitif anlamda performansıma yansıyacaktır."
"SÖZ VEREBİLİRİM"
Fiziksel olarak hazır durumda olduğunu anlatan Josue, "Porto ile antrenmanlara 27 Haziran'da başlamıştım. Son 2 hafta ise B takımında çalışmalara çıktım. Antrenmanlarımı hiç bırakmadım. Fiziksel olarak kendimi hazır hissediyorum." ifadelerini kullanırken, forma şansı için "Her oyuncu ilk 11'de olmak ister. Elimden gelenin en iyisini yapacağıma söz verebilirim. Karar hocamızın olacaktır. Onu etkilemek için çalışacağım. Fiziksel olarak herhangi bir sıkıntım yok." değerlendirmesinde bulundu.
Orta sahada kanatlarda ve 10 numara mevkisinde oynayabildiğine dikkati çeken Josue, "Bu mevkilerin tamamında kendimi iyi hissediyorum. Önemli olan oynamak ve bunun kararını da hocamız verecektir. Beni nerede görevlendirirse, elimden geleni yapmaya hazırım." şeklinde konuştu.
"BRUMA VE TELLES İLE GÖRÜŞTÜM"
Transferi öncesi sarı-kırmızılı oyuncu Bruma ve Porto'ya satılan eski Galatasaraylı oyuncu Alex Telles'le konuştuğunu aktaran Portekizli futbolcu, "Galatasaray yakından bildiğim bir kulüp. Bruma ve Telles benim bildiklerimle benzer şeyler söylediler. Benim için zor bir karar olmadı." diyerek sözlerini tamamladı.
JOSUE NE KADAR KAZANACAK

Haberin Devamı

Galatasaray Sportif AŞ.’nin KAP’a gönderdiği bildirim şu şekilde:

Haberin Devamı

Profesyonel oyuncu Josue Filipe Soares Pesqueira 'nın 2016 - 2017 sezonu için bedelsiz olarak geçici transferi konusunda Kulübü Futebol Clube do Porto ve oyuncunun kendisi ile anlaşmaya varılmıştır. Buna göre futbolcuya 2016 - 2017 sezonu için net 700.000 Euro sabit transfer ücreti ödenecektir.

Haberin Devamı

Şirketimiz bu dönem içerisinde Futbolcuya ayrıca; takımımızın futbolcunun fiilen oynadığı TFF Süper Lig müsabakalarında alacağı her bir puan için 3.000 EUR prim ödeyecektir.

Bu primler, futbolcunun ilk 11'de oynadığı müsabakalar için %100, sonradan oyuna girdiği müsabakalar için %75 ve ilk 18 kişilik kadroda olup oyuna girmediği müsabakalar için %25 oranında ödenecektir. Futbolcuya, kadroda olmadığı müsabakalar için prim ödemesi yapılmayacaktır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Josue Pesqueira kimdir?
Tam adı Josue Filipe Soares Pesqueira... Portekizli futbolcu futbola 9 yaşında Porto altyapısında başladı. 2009 ve 2011 yılları arasında Covilha, Penafiel ve VVV’de kiralık olarak forma giyen 26 yaşındaki futbolcu, Porto A Takımı’nda şans bulamayınca Paços Ferreira’ya transfer oldu.
Burada gösterdiği performansla tekrar dikkatleri üzerine çeken orta saha oyuncusu, 2013-14 sezonu öncesi yetiştiği kulüp olan Paulo Fonseca yönetimindeki Porto’ya transfer oldu. 1 sezon daha Porto’da şans bulan Josue'nin ilerleyen futbol yılında daha sonra Türkiye kariyerine başladı ve 1.5 sezon Bursaspor’a kiralık olarak forma giydi.
İlginç bir tesadüf, başarılı orta saha oyuncusu Türkiye kariyerindeki ilk maçına Galatasaray karşısında çıktı. Bursa’daki kiralık döneminin ardından 2015-16 futbol yılı devre arasında Porto tarafından bu kez Braga’ya kiralanan Josue, Portekiz temsilcisiyle geçtiğimiz sezonun ikinci yarısında çıktığı 22 karşılaşmada 5 gol atıp, 3 de gol pası verdi. Josue geçen sezon, Fenerbahçe ile oynadıkları UEFA Avrupa Ligi maçında penaltı golüyle sarı-lacivertlilerin ağlarını havalandırdı.
Portekizli futbolcu, Ocak 2015'te federasyonun Tam Saha Dergisi'ne verdiği röportajda saha içindeki görevini "Benim işim asist yapabilmek ve hatta oyunun sıkıştığı, kimsenin ofansif bir çözüm bulamadığı zamanlarda sorumluluk alıp orada anahtar görevi görmek. Savunmaları açmak çok hoşuma gidiyor" cümleleriyle tarif etmişti.

Haberin Devamı