Gazete Vatan Logo

F-16'yla ses duvarını aşarak uçan Kerime Kumaş tutuklandı

Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, şu ana kadar 1908 şüpheli tutuklandı. Tutuklananlar arasında Sabiha Gökçen'den sonra ilk kadın savaş pilotu olan Kerime Kumaş da bulunuyor. Kumaş, darbe girişimi gecesi İstanbul semalarındaki F-16'lardan birini kullanmış.

F-16'yla ses duvarını aşarak uçan Kerime Kumaş tutuklandı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunun yürüttüğü soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve savcılık işlemleri de tamamlanan çoğu asker şüphelilerden gruplar halinde Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayına sevk edilenlerin işlemleri tamamlandı. Şu ana kadar tutuklanmaları talebiyle İstanbul sulh ceza hakimliklerine sevk edilen şüphelilerden aralarında 12 general ve bir amiral, polis, öğretmen ve askerlerle askeri hakim savcıların da bulunduğu 1908'i tutuklandı. Hakim ve savcılara ilişkin soruşturmada da İstanbul genelinde görev yapan 218 hakim ve savcı tutuklanmıştı.

Tutuklananlar arasında, 170 Hava Harp Okulu öğrencisi, 73 askeri okul öğrencisi, 6 tuğgeneral, 5 tümamiral, 14 yarbay, 56 yüzbaşı ve 12 askeri hakim bulunuyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde görevli 4 kişi de tutuklananlar arasında yer alıyor. Bunlar arasındaki Mehmet Tunç'un FETÖ'nün belediyedeki imamı olduğu iddia edildi.

KADIN PİLOT TUTUKLANDI

FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında Sabiha Gökçen'den sonra ilk kadın savaş pilotu olarak görev yapan ve darbeye teşebbüsün yapıldığı 15 Temmuz gecesi İstanbul üzerine F-16 ile uçuş yaptığı tespit edilen Kerime Kumaş'ın da Yalova'da tutuklandığı öğrenildi.

Haberin Devamı

Yunanistan'da tutuklanan askerler hakkında ise iade sürecinin başladığı belirtildi.

50 AVUKATA GÖZALTI KARARI

FETÖ darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, 50 avukat hakkında da gözaltı kararı çıkarıldı. Hem İngiliz, hem de Irak vatandaşı olan 1 avukatın da aralarında bulunduğu 12'si yakalandı.

Soruşturma kapsamında Ergenekon ana davasının sanıkları arasında yer alan emekli Orgeneral Nusret Taşdeler'in kardeşinin de aralarında bulunduğu 3 tümgeneralle bir tuğgeneral de gözaltına alındı.

Devlet yetkililerine suikast düzenleyecekleri iddia edilen Beykoz'daki SAT (Su Altı Taarruz) Komutanlığındaki komandoların imamı oldukları iddia edilen Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) uzmanı ‘hidayet' kod adlı Kemal Işıklı ve Emre Aksoy'un da soruşturma kapsamında gözaltına alındığı belirtildi.

Haberin Devamı

ERLERİN İFADELERİ YENİDEN ALINACAK

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, İstanbul genelinde bulunan bütün askeri birliklerin giriş çıkışlarındaki kamera kayıtları alındı. Ayrıca aramalarda ele geçirilen kırılmış vaziyetteki Harddisk'ler de emniyette incelemeye alındı.

Soruşturma kapsamına tutuklanan erlerin ise savcılardan oluşturulacak bir ekip tarafından tutuklu bulundukları Silivri Cezaevinde yeniden ifadeleri alınacak.