Gazete Vatan Logo

Kabil’de son 15 yılın en kanlı saldırısı: En az 80 ölü, 231 yaralı

Afganistan’ın başkenti Kabil’de Şii Hazaraların düzenlediği bir gösteride intihar saldırısı meydana geldi. Saldırıda en az 80 kişi öldü, 231 kişi de yaralandı. IŞİD'in üstlendiği saldırı, Kabil'de 2001'den bu yana yaşanan en kanlı saldırı olarak kayıtlara geçti.

Kabil’de son 15 yılın en kanlı saldırısı: En az 80 ölü, 231 yaralı

Afganistan'ın başkenti Kabil'de binlerce Hazaranın kendi yaşadıkları bölgelerden geçirilmesi planlanan bir elektrik hattını protesto için toplandığı gösteri, intihar saldırısının hedefi oldu. İçişleri Bakanlığı'nın verilerine göre saldırıda en az 80 kişi öldü, 231 kişi yaralandı.

Yetkililer alanda 3 intihar saldırganının olduğunu, birinin kendini havaya uçurduğunu, birinin başarısız olduğunu, diğerinin de polis tarafından etkisiz hale getirildiğini aktardı.

IŞİD'in üstlendiği, örgütün Kabil'deki ilk büyük saldırısı olduğu vurgulanan ve Kabil'de 2001'den bu yana düzenlenen en kanlı saldırı olarak kayıtlara geçen patlamanın görüntüleri de özel bir televizyon kanalı tarafından paylaşıldı.

Afganistan Devlet Başkanı Eşref Gani saldırıyı kınama mesajı yayımlarken, Afganistan'da yarın matem günü ilan edildi.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN KINAMA

Dışişleri Bakanlığı, Afganistan'daki terör saldırısını kınadı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Afganistan’ın başkenti Kabil’de bugün (23 Temmuz) düzenlenen bir protesto gösterisine yönelik olarak gerçekleştirilen terör saldırısı sonucunda ilk belirlemelere göre 70'e yakın kişinin yaşamını yitirdiği ve 250'den fazla kişinin yaralandığı büyük üzüntüyle öğrenilmiştir" denildi.

Haberin Devamı

Açıklamada," Sözkonusu terör saldırısını kuvvetli şekilde kınıyor, hayatlarını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifa, hayatını kaybedenlerin yakınlarına, Afganistan Hükümeti ve kardeş Afgan halkına başsağlığı diliyoruz.

Masum insanları hedef alarak ve kan dökerek Afganistan’ı istikrarsızlaştırmak isteyenlerin amaçlarına ulaşamayacağına inanıyor, bu vesileyle, Afganistan Hükümeti’nin terörle mücadelesine desteğimizi ve kardeş Afgan halkıyla dayanışmamızı bir kere daha yineliyoruz" ifadesi kullanıldı.