Gazete Vatan Logo

Halep'te yerleşim yerine saldırı: 16 ölü, 25 yaralı

Suriye ordusuna ait savaş uçağının Halep'te muhaliflerin kontrolündeki Tarik el-Bab semtinde sivil yerleşim yerine düzenlediği hava saldırısı sonucu 16 kişinin yaşamını yitirdiği, 25 kişinin yaralandığı bildirildi.

Halep'te yerleşim yerine saldırı: 16 ölü, 25 yaralı

Halep'teki sivil savunma yetkililerinden İbrahim Ebu Leys, AA muhabirine yaptığı açıklamada, orduya ait bir savaş uçağının Halep'te yönetim karşıtlarının kontrolündeki Tarik el-Bab semtinde sivil yerleşim yerini bombaladığını söyledi.

Saldırıda aralarında kadın ve çocuklarında yer aldığı 16 sivilin yaşamını yitirdiğini, 25 kişinin de yaralandığını aktaran Leys, olay bölgesinde çok sayıda yerleşim yerinin hasar gördüğünü kaydetti.

Rejim güçleri 4 yıldan bu yana Halep'te muhaliflerin kontrolünde yer alan semtlerdeki, çarşı, pazar, okul ve hastanelere misket, vakum ve varil bombasıyla saldırıyor.

Muhalif bölgelerdeki yerleşim yerleri Esed güçlerinin kara ve hava bombardımanı sonucu harabeye dönerken, yollar kullanılmaz hale gelmiş durumda. Elektrik ve suyun da kesik olduğu muhalif bölgelerde halk elektriği aldığı jeneratörlerden sağlarken suyu ise kuyulardan temin etmeye çalışıyor.