Gazete Vatan Logo

Coldplay, binlerce kişiye İstanbul için çaldı

Dünyaca ünlü İngiliz müzik grubu Coldplay, Atatürk Havalimanı saldırısında ölenleri unutmadı. Grup Almanya’nın başkenti Berlin’de Türk bayrağı açarak ‘Everglow’ şarkısını İstanbul için söyledi. Grup ayrıca şarkının bitiminde Muhammed Ali'nin 'Bize barışı getirmede yardım edecek birine ihtiyacımız var' ifadelerini kullandığı görüntüyü paylaştı

Coldplay, binlerce kişiye İstanbul için çaldı

Dünyaca ünlü İngiliz müzik grubu Coldplay, Atatürk Havalimanı saldırısında ölenleri unutmadı. Grup Almanya'nın başkenti Berlin'de Türk bayrağı açarak ‘Everglow' şarkısını İstanbul için çaldı.

Coldplay Berlin'de verdiği konserde havalimanı saldırısında hayatını kaybedenler için Türkiye'ye destek verdi. Grubun solisti Chris Martin, şarkısına başlamadan önce piyanosuna Türk bayrağı serdi ve şarkısını İstanbul için söyleyeceğini ifade etti.

Martin ayrıca Türkçe olarak İstanbul'a ‘Merhaba efendim' sözleriyle seslenip "Onlara sevgilerimizi yolluyoruz" dedi.

MUHAMMED ALİ'Yİ DE UNUTMADILAR: BARIŞ İÇİN YARDIM EDECEK BİRİ GEREK

Grup şarkının bitiminde de önceki günlerde hayatını kaybeden efsanevi boksör Muhammed Ali'ye de vefalarını gösterirken, onun ağzından anlamlı mesajlar verdi. Sahneye yansıtılan videoda Muhammed Ali şu ifadeleri kullanıyor: "Tanrı beni izliyor. Ben Joe Frazier'i (boksör) dövdüğümde bana methiyeler düzmüyor. Joe Frazier tanrının umrunda değil, biz farkında olduğumuz sürece Amerika'ymış, İngiltere'ymiş umrunda değil. Onun bilmek istediği şey birbirimize nasıl davrandığımız, nasıl yardım ettiğimiz. Bu nedenle hayatımı, ismimi ve ünümü kullanarak hayır kurumlarına, insanlara yardım etmeye ve birleştirmeye adayacağım. Dünyada hepimize barışı getirmede yardım edecek birine ihtiyacımız var. Öldüğümde de cennet varsa, onu görmek istiyorum" ifadelerini kullanıyor.

Haberin Devamı