Gazete Vatan Logo

Türkmen komutan: ABD orada bir oyun peşinde

Türkmen komutan Firas Paşa, tamamına yakınını Arapların ve Türklerin oluşturduğu Rakka'yla ilgili ABD'nin bir oyun peşinde olduğunu söyledi

Türkmen komutan: ABD orada bir oyun peşinde

Suriye Türkmen Meclisi’nin 3.Genel Kurulu’na katılmak için kısa bir süreliğine Türkiye’ye gelen Muntasır Billah Tugayı Komutanı Firas Paşa, ABD'nin Rakka'da oynadığı oyunu anlattı.

TÜRKMENLER DAEŞ'İ MAĞLUP EDER

“Devlerle savaşıyoruz, ama elimizde devleri devirecek mühimmat yok” diyen Paşa, Suriye’de DAEŞ-ABD-Esad rejimi-PYD işbirliğinin sahadaki yansımalarını ilginç örnekle anlattı.

DAEŞ’e karşı bir tek Türkmenlerin mücadele ettiğini söyleyen Firas Paşa, “Türkmenler DAEŞ’i hem sahada mağlup eder, hem de fikri manada mağlup eder. Biz de Selefilik yok. Bizim yüzde 99’umuz Ehli sünnet vel cemaat” dedi.

ABD'NİN RAKKA OYUNU: KÜRT KENTİ GİBİ GÖSTERMEYE ÇALIŞIYORLAR

Rakka’nın yüzde 65’inin Arap kökenli gerisinin de Türkmen olduğunu belirten Paşa “Sadece bir iki Kürt köy var orada. Amerika’nın işine öyle geldiği için Kürt kenti gibi gösterilmeye çalışılıyor. Çünkü ortak bir hedef var, aynı Kobani’deki gibi bir senaryoyla PKK’ya meşruiyet kazandırılmak isteniyor. DAEŞ’ten bu konuda istenilen bir direniş olmayacaktır” dedi. Türkmen komutan, DAEŞ’in Esad ile çoğu zaman ortak hareket ettiğini vurgulayarak Halep Müslimiye’deki piyade okulu ile Tel Rıfat’ın DAEŞ yolu ile muhaliflerden alındığı okulun rejime, Tel Rıfat’ın da PYD’ye verildiğini belirtti. Paşa “DAEŞ, Amerika’nın bölgedeki maşası. Ona meşruiyet üretiyor” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

TÜRKİYE’NİN MÜDAHALESİ MEŞRU

Paşa, Suriye’nin kuzeyinde desteklenecek bir grup varsa bunun Türkmenler olduğunu belirterek “Biz dışarıdan milis olarak gelmedik, bizim anavatanımız orası” dedi. DAEŞ’in Kilis’e bilerek roket attığını ifade eden Türkmen komutan “DAEŞ, Türkiye’yi bu savaşa sürüklemeye çalışıyor. DAEŞ’in içinde dünyanın her tarafından istihbarat örgütleri var. Artık içlerindeki hangi istihbarat örgütü bunu yapıyor onu bilmiyorum. Ancak şöyle de bir gerçek var; Suriye içinde iki örgüt Türkiye’ye karşı tehdit unsuru. Rejim de etkisini yitirmiş durumda. Uluslararası hukuk açısından Türkiye’nin müdahale hakkı bulunuyor. Bu müdahale meşrudur.” ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Kaynak: Star