Gazete Vatan Logo

Polisleri görünce yana çekilmiş!

Bursa’da kendisini patlatan canlı bombanın karşıdan gelen resmi giyimli iki polisi görünce sağ tarafa çekildiği, 7 saniye sonra da patlamanın gerçekleştiği ortaya çıktı

Polisleri görünce yana çekilmiş!

Bursa’da, çarşamba günü Ulu Cami’nin batı kapısında gerçekleşen canlı bomba eylemiyle ilgili soruşturma sürüyor. Şanlıurfa’dan geldiği belirlenen ‘canlı bomba’nın üzerinden kimlikleri çıkan Sultan Y. Afyonkarahisar’da, Emine K. ise İstanbul’da gözaltına alındı.

Kilit isim Emine K.

Polis, olayın kilit ismi Emine K.’nın, Sultan Y.’nin kimliğini kopyalamanın yanı sıra İstanbul’da hazırlanan bomba düzeneğini çanta içinde Bursa’ya getirdiğini belirledi. Olay sonrası gözaltına alınanların sayısı ise 16’ya yükseldi. Sultan Y. ile Emine K. da gözaltına alınanlar arasında. Polis, Afyonkarahisar’da yaşayan Sultan Y.’nin kimliğinin bir şekilde işe girme vaadi ile kopyalandığını ve canlı bombaya verdiğini açıkladı.

Şaşırtan benzerlik

Polis yetkilileri, ‘canlı bomba’ ile Emine K. ve Sultan Y.’nin birbirlerine çok benzemesinin dikkat çekici olduğunu, canlı bombayı taşıyan sürücüye Emine K.’nın fotoğrafını gösterdiklerinde “Evet canlı bomba bu” dediğini ifade etti. Bir polis yetkilisi, şunları anlattı: “Canlı bomba, Şanlıurfa’dan 24 Nisan günü Bursa’ya geliyor. Doğu aksanlı Türkçe konuşuyor. Görüntülerden kadın teröristin karşıdan gelen iki resmi polisimizi görünce sağ tarafa çekildiğini fark ediyoruz. Sadece 7 saniye sonra kadın bombayı patlatıyor. Hedefinde polisleri öldürmek olabilir.”

Haberin Devamı

İşte o patlama anı

23 kişinin yaralandığı canlı bomba eylemi ile ilgili yeni görüntüler ortaya çıktı. Görüntülerde başörtüsü takan, uzun manto giyen ve taşımakta güçlük çektiği çantasını sol kolunda taşıyan canlı bombanın, Kapalıçarşı’ya açılan yola girdikten sonra sağ tarafa yanaşıp bombayı patlatma anı yer alıyor. Bu arada görüntülerde Bursa’da yaşamını yitiren Gürsan Derin’in cami avlusunda ikindide kılınan cenaze namazına katılanların park ettikleri araçlar da görülüyor.

‘Asıl hedefi Kapalıçarşıydı’

Bombacının olay günü taksiyle Ulu Cami civarına geldiği, bombanın elindeki çantada olduğu görüntülerden kesinleşti. Bombacı kadının sol elinde çantayı taşıdığı, sağ elinde ise telefon görüşmesi yaptığı belirlendi. Bombanın Irak ve Suriye’de rahat bulunan C4 yapımı olduğu hedefin de Kapalıçarşı ve insanların yoğun olduğu Ulucami civarı olduğu tahmin ediliyor.

Haberin Devamı