Gazete Vatan Logo

Davutoğlu'ndan çok sert tepki

Başbakan Ahmet Davutoğlu ,Erzincan'da AK Parti il danışma meclisi toplantısında konuştu. Davutoğlu, "PYD, PKK'nın uzantısıdır. PKK ve PYD'nin ideolojisi ve yönetim kadrosu aynıdır. Bunların terör örgütü olmadığı söyleyen varsa ya art niyetlidir, ya da bölgeden haberi yoktur. Saflarını belirlesinler ya PKK-PYD safında olacaklar ya da Türkiye'nin safında olacaklar. Sayın Kılıçdaroğlu'na açık ve net tutumda bulunmasını istiyorum." dedi.

Davutoğlu'ndan çok sert tepki

İşte Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun konuşmasından satır başları:

Başbakan olarak Erzincan'a 3. gelişim. Erzuruma giderkende ilk olarak ilk mitingi burada yapmıştık. Biz ilkleri Erzincan'da yapmıştık. İl danışma toplantımızın hayırlı olmasını diliyoruz. Seçimlerden sonra ülkemizin dört bir kösesine ziyaret yapmayı kararlaştırmıştık. Erzincan bize 2 milletvekili verdi. Bu başarıda emeği geçen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.

"ALLAH BİZE O GÜNLERİ GÖSTERMESİN"

Demek ki birileri Erzincan'ın milletvekili sayısının azaldığını düşünüyor ama Meclis'te 4 milletvekili ile temsil ediliyor. Bugün Erzincan'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 98. yıl dönümü sebebiyle bir aradayız. Allah bize bir daha o günleri göstermesin.

"TÜRKİYE'NİN HER TOPRAĞINDA BULUNACAĞIZ"

Bizi hiç kimse zelil kılamadı, bizim boynumuzu hiç kimse eğdiremedi. Bugünde istiklal ve istikbal mücadelemizin zorlu bir dönemindeyiz. Kim ne yaparsa yapsın bu son kaleyi koruyacağız ve düşmana teslim etmeyeceğiz. Doğu ve Güneydoğu'da terör örgütüne yönelik devam eden operasyonlar başarılı bir şekilde devam etmektedir. Esnaf ve halka zulüm edenler amaçlarına ulaşamayacaktır. Geçen hafta Mardin'deydik, Bu hafta Erzincan'dayız. Türkiye'nin her toprağında bulunacağız. Terör örgütünün kurduğu her barikatı kaldırıyoruz. Biz yangın yerinde gül yetiştireceğiz.

Haberin Devamı

"TERÖRE HADDİNİ BİLDİRMEK BOYNUMUZUN BORCUDUR"

Geçen hafta Mardin'de birlik ve demokrasi planımızı açıkladık. Terörle mücadelede çok önemli mesafeler kat ettik. Bizim tek hedefimiz terörü ortadan kaldırmaktır. Terör örgütlerin algı operasyonlarına itibar etmedikleri için halkıma teşekkür ediyorum. Terörle mücadelede en iyi yöntemi biz gösteriyoruz. İnsan hak ve özgürlükleri en iyi şekilde biz uyguluyoruz. Bunlar bizim eserimizdir. Kimse bize hesap soramaz. Bizim amacımız milletimizin geleceğidir. Devletin içindeki müstakil adaları ve devlete nüfuz etmeye çalışanları bertaraf ederek bu günlere geldik. Üstümüze 28 Şubat günlerinden kalma kalıntılarla geldiler, Paralel Yapı ile geldiler, şimdide terörle üzerimize geliyorlar. Bu terör örgütlerine hadlerini bildirmek boynumuzun borcudur.

Haberin Devamı

"MUHALEFET PARTİLERİ TERÖR ÖRGÜTLERİNİN BİLGİLERİYLE HAREKET EDİYOR"

Türkiye'in birliği ve dirliğini sağlamak en önemli görevimizdir. Türkiye, eskilerin tabiriyle yedi düvelle mücadele ederken muhalefet partileri duyarsız kalmıştır. Terör örgütleri tarafından oluşturulan gerçeğe dayanmayan bilgilerle muhalefet partileri siyaset yapıyor. Her gün yeni bir yalanla ortaya çıkıyor ama milletimiz itibar etmiyor. Yalanları gerçekmiş gibi gösteriyorlar. Yeni Şafak ve Yeni Akit'e saldırı düzenlendi. Selahattin Demirtaş'ın mitinglerde eline alarak hedef gösterdiğini unutmayın. HDP EŞ Başkanı, halkı sokağa çıkarmış ve çıkan olaylarda 50 masum vatandaşımız ölmüş, gençlerimiz balkonlardan aşağıya atılmıştır.

PYD, ESED İLE İŞBİRLİĞİNE GİRİŞTİ

PKK'nın alçakça cinayetlerini dünyada bilmeyen yok. PYD ile YPG bu cinayetleri örtmek için ortaya çıkarıldı. PYD ve YPG militanları eğitimlerini Kandil'de alıyor. PYD, halkına zulmeden Esed rejimi ile işbirliğine girişti.

Haberin Devamı

"BİZİM SİZİNLE UĞRAŞACAK VAKTİMİZ YOK"

Onlar Atatürk potresini kim indirdiğini arasınlar ve kendilerine bu soruyu sorsunlar, biz bütün vaatlerimizi ve reformlarımızı yapacağız. Allah selamet ve akıl versin. Siz önce partinizi düzeltin, bizim size ayıracak vaktimiz yok.


"CHP'Lİ VEKİLLER PYD'NİN TERÖR ÖRGÜTÜ OLMADIĞINI İSPATLAMAYA ÇALIŞIYOR"
O günlerde seslerini çıkaranlar bu saldırılar karşısında sükut etti. Kimse bu algı operasyonlarına inanmasın. Biz HDP'nin bu tavrına alıştık. CHP ve MHP de algılar üzerine siyaset yapıyorlar. CHP vekilleri İngiltere'de PYD'nin terör örgütü olmadığını ispatlamaya çalıştılar. DAEŞ saldırıyor, PYD topraklarını savunuyor diyor. Bu ağır HDP'lilerin ağzına yakışır ama anamuhalefet partisi vekillerine yakışır mı?
PYD militanları eğtimlerini Kandil'de alıyorlar, Türkiye'ye bir takım silahlar sokulmasına çalışıyorlar. Moskova'da ofislerini görmüyorlar. CHP bu aymazlığı yaptığı gibi benzer yaklaşımlar müttefiklerden de geliyor. Bu küresel güce bu evrakları en kısa sürede göndereceğim. PYD, PKK'nın uzantısıdır. PKK ve PYD'nin ideolojisi ve yönetim kadrosu aynıdır. Bunların terör örgütü olmadığı söyleyen varsa ya art niyetlidir, ya da bölgeden haberi yoktur.
Saflarını belirlesinler ya PKK-PYD safında olacaklar ya da Türkiye'nin safında olacaklar. Sayın Kılıçdaroğlu'na açık ve net tutumda bulunmasını istiyorum. Kılıçdaroğlu, maalesef uzun yıllar olayları hiç takip etmemiş gibi geriden geliyor. Bizim istihbarat birimlerimiz Türkiye'nin çıkarı gereği bu örgütlere ultimatom vermek için görüşür ama tavrından taviz vermez.

Haberin Devamı