Gazete Vatan Logo

‘Esad çözüm için hazır’

‘Esad çözüm için hazır’

Rusya lideri Putin, Suriye Devlet Başkanı Esad’ın parlamento seçimlerine gitmeye ve ‘ılımlı muhaliflerle yetki paylaşımı yapmaya hazır olduğunu söyledi.

Rusya Devlet Başkanı Putin, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın erken seçimlere gitmeye ve ‘sağlıklı muhalefet’ olarak tanımladığı gruplarla iktidarı paylaşmaya hazır olduğunu açıkladı.
Putin, Rusya’nın Vladivostok kentinde düzenlenen ‘Doğu Ekonomi Forumu’nda gazetecilerin sorularını yanıtlarken, “Biz terör ve aşırılıklarla mücadele için gerçek bir uluslararası koalisyon oluşturmak istiyoruz. Terörle mücadele konusundaki bu birlikteliğin Suriye’de siyasi sürece paralel yürütülmesi gerektiğini düşünüyoruz. Suriye Devlet Başkanı bu düşüncelerimize erken seçimlere giderek, ‘sağlıklı muhalefet’ olarak tanımladığı gruplarla bu şekilde temasa geçip onları hükümete sokmaya varana kadar destek veriyor” diye konuştu.
Moskova, ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinden; Esad yönetimi, Bağdat hükümeti, ılımlı muhalif gruplar ve Kürt güçlerle koordineli bir şekilde Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) mevzilerini bombalamalarını talep ediyor. Amerikan yönetimi ise Esad’ın iktidarını meşrulaştırmamak için, Şam yönetimi ile işbirliği yapmaya yanaşmıyor.
Putin bu son açıklamasıyla Şam rejimini bir kez daha uluslararası arenada meşru dairenin içine çekme tutumunu sürdürmüş oldu.

Haberin Devamı

Putin Vladivostok ziyaretinde daha önce de defalarca bir araya geldiği ABD’li aktör Steven Seagel’la el sıkıştı.