Gazete Vatan Logo

Meteorolojiden bir iyi bir kötü haber!

İstanbul'da poyraz esintisiyle sıcaklık 3-4 derece düşecek ama pazardan itibaren Arap Yarımadası'ndan yeni sıcak hava dalgası geliyor

Meteorolojiden bir iyi bir kötü haber!

Afrika sıcaklarından sonra bu hafta kavurucu sıcaklarda 3-4 derece azalma bekleniyor. İstanbul ve kuzey bölgeleri poyrazın etkisiyle serinleyecek. Doğu Karadeniz, İç Ege, İç Anadolu'nun kuzeybatısı ve Doğu Anadolu'nun kuzeydoğu kesimlerinde ise hafta boyunca öğle saatlerinde kısa süreli yağışlar görülecek. Ancak meteoroloji uzmanları "Pazar gününden itibaren Arap Yarımadası'ndan gelen yeni sıcak hava dalgasına hazır olun" diyor. Sıcaklıklar yeniden 4-5 derece artacak. İTÜ Meteoroloji Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Şen: Bu hafta sıcaklıklar geçen hafta görülen Afrika sıcaklarına göre 3-4 derece düşecek. Kuzey bölgelerde ve özellikle İstanbul'da rüzgâr poyrazdan estikçe serinleme duyacağız. İstanbullular sıcaktan bunalmayacak. Geçen hafta 38 dereceyi gördüğümüz İstanbul'da sıcaklıklar 32-33 derece olacak. Bu hafta Doğu Karadeniz, İç Ege'de yağışlar var. Ancak bu yağışlar tehlikeli olabilir. Yerküre çok sıcak. Gök gürültülü sağanak şeklindeki yağışlar Çankırı-Çorum'da hortum diğer yerlerde sele neden olabilir. Hafta sonundan itibaren yani pazar günü yeniden sıcak hava dalgası Arap Yarımadası'ndan başlayarak Güneydoğu Anadolu'dan kuzeye doğru 4-5 derece artacak. Sıcaklar, geçen haftaki kavurucu sıcakları bile geçecek. Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahminleri Şube Müdürü Ahmet Uçar: İç Ege, Göller Bölgesi, İç Anadolu'nun Kuzeybatısı ile Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun kuzeydoğu kesimlerinde öğle saatlerinde 1 saat civarında kısa süreli yağışlar olacak. Hava sıcaklıkları Akdeniz ve Karadeniz kıyı kesimlerinde mevsim normallerinde, diğer kesimlerde normallerin 2 ila 5 derece üzerinde seyretmesi bekleniyor. İstanbul'da yağış yok.

Haberin Devamı

ANTALYA 41 DERECE

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü Bölgesel Hava Tahmin Merkezi yetkililerinden alınan bilgiye göre, Antalya'da dün hava sıcaklığı 39.7, deniz suyu sıcaklığı 30, hissedilen sıcaklık ise 41 derece ölçüldü. Nem oranının yüzde 49 olduğu kentte serinlemek isteyenler, su parkı, sahil ve parklarda yoğunluk oluşturdu.