Gazete Vatan Logo
Basketbol Kolej basketbolu seçmeleri bitti

Kolej basketbolu seçmeleri bitti

UBA (Uluslararası Basketbol Akademisi) ve NCAA (Amerikan Kolej Sporları Birliği) işbirliği ile Ankara ve İstanbul’da gerçekleştirilen Türkiye’nin ilk kolej basketbolu seçmeleri sona erdi.

Kolej basketbolu seçmeleri bitti

UBA (Uluslararası Basketbol Akademisi) ve NCAA (Amerikan Kolej Sporları Birliği) işbirliği ile Ankara ve İstanbul’da gerçekleştirilen Türkiye’nin ilk kolej basketbolu seçmeleri sona erdi.

Toplamda 120’nin üzerinde yerli ve yabancı genç basketbolcunun katıldığı etkinlikte gözlemci okullardan Canisius Koleji koçu Jim Baron’un oğlu olan ve ülkemizde Banvit forması giyen Jimmy Baron da sporculara ve velilere tavsiyeler vermek üzere İstanbul etabında hazır bulundu.

Oldukça renkli sahnelerin yer aldığı mücadelelerde birçok yıldız adayı gözlemcilerin ilgisini çekerken Fairfield Koleji koçu Tom Parrotta “Bu organizasyonlar genç oyuncuların kendilerini gösterebilmeleri açısından harika bir fırsat. Bizler de bunun bir parçası olduğumuz için mutluyuz çünkü burada iyi bir basketbol seviyesi ve harika bir potansiyel gözlemledik. İlişkimizi kuvvetlendirerek oyuncular konusunda harekete geçmek istiyoruz. Gelecek sene de kesinlikle burada olacağım.” ifadelerini kullanırken Jimmy Baron da “Harika bir etkinlik oldu. ABD’den gelen koçların çocukları izlemesi büyük bir fırsat çünkü Avrupa’daki oyuncuların kendilerini kolejlere gösterebilmeleri pek kolay olmuyor. Bu organizasyonlar çocukların gelecekleri açısından önemli birer adım.” açıklamasında bulundu.

Haberin Devamı

Ankara ayağında Nikola Cupara (Karadağ), Doruk Şahin, Yağız Çimen, Bartu Het, Ayberk Kale, Berkcan Cesur, Deniz Çelen, Mehmet Umut Özden, Fahrettin Okandan, Pavle Milic (Sırbistan), Onurcan Göçmen, Oğuzhan Şahin; İstanbul ayağında ise Tolunay Çiftçi, Matija Milin (Sırbistan), Ozan Kerem Çoban, Ahmet Yahya Cengiz, Atakan Şahin Çoban, Tahir Alkan Özusuğ, Taha Onur Koldamca ve Ege Parlar sponsor firmalar Peak Sports ve Decathlon yetkilileri tarafından belirlenerek çeşitli hediyeler ile ödüllendirildiler.

UBA yetkilileri ise Bahçelievler Belediyesi ve Turgut Özal Üniversitesi başta olmak üzere tüm emeği geçenlere teşekkür ederken Türkiye’de bu organizasyonu ilk kez gerçekleştirerek artık buzu kırdıklarını ve bunun gururunun yaşadıklarını belirttiler. Yaz içinde burs teklifi alacak oyuncu sayısının tahmin edilenden daha yüksek olacağını ve seçmelerin her sene daha da büyüyerek tekrarlanacağını hatırlatarak gençleri kolej basketboluna ilgi göstermeye davet ettiler.

Haberin Devamı