Gazete Vatan Logo

El-Bağdadi yaralandı, örgütü kontrol edemiyor

Guardian gazetesinin haberine göre, IŞİD'in kendini halife ilan eden lideri Ebu Bekir el-Bağdadi, terör örgütünü günden güne kontrol edemiyor. Bağdadi'nin kontrol kaybının Mart ayında düzenlenen bir saldırıda yaralanması olarak gösteriliyor.

Kaynaklar, IŞİD lideri Bağdadi'nin Irak'ın batısında düzenlenen bir hava saldırısında ciddi olarak yaralandığını belirtiyor.

İngiliz gazetenin Irak'ta ulaştığı bir kaynak, ABD öncülüğündeki koalisyonun Mart ayında düzenliği bir hava saldırısında ciddi bir yaralanma yaşadığını belirtti. Terör örgütüyle bağlantıları olan kaynak, Bağdadi'nin yaralarının ilk aşamada ölümcül olduğunun ancak birkaç haftalıık süreçte az da olsa bir iyileşme gözlendiğini bildirdi. Öte yandan, IŞİD'in kendini halife ilan eden lideri örgütü düzenli olarak komuta edemiyor.

Bağdadi'nin ciddi şekilde yaralanması IŞİD liderlerinin acil toplantılar yapmasına sebep oldu. Liderler ilk olarak Bağdadi'nin hayatını kaybedeceğine inanarak yeni bir lider seçme arayışına girdi.

Guardian gazetesi, biri Batılı bir diplomat diğeri Iraklı bir danışman olan iki kaynaktan saldırının Ninova'da Suriye sınırına yakın bir bölgede 18 Mart günü gerçekleştirildiğini doğruladı.

Ebu Bekir el-Bağdadi'nin 2014 yılından Kasım ve Aralık aylarında yaralandığı haberleri yayınlanmıştı ancak iki haberin de doğru olmadığı ortaya çıkmıştı.

Haberin Devamı