Gazete Vatan Logo

‘Serap’ı MİT’çi yaktı’ya takipsizlik!

Serap Eser’in molotof kokteyli atılan otobüste yanmasıyla ilgili mahkum olan sanıklar, eski bakan Şahin’in iddiası üzerine suç duyurusunda bulundu, savcılık takipsizlik verdi.

İstanbul Küçükçekmece’de 8 Kasım 2009 tarihinde meydana gelen ve 17 yaşındaki lise öğrencisi Serap Eser’in hayatını kaybettiği olayın failleri oldukları gerekçesi ile 24’er yıl 2’şer ay hapis cezasına çarptırılan 4 kişi, eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’in, olayın MİT mensuplarınca yapıldığı yönündeki açıklaması üzerine suç duyurusunda bulundu.

‘İddia soyut’

Olay tarihinde 18 yaşından küçük olan ve olayı PKK adına gerçekleştirmekle suçlanan failler, Ö.B., R.S., M.D. ve Ö.K., avukatları aracılığı ile 23 Ocak 2015 tarihinde Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu’na verdikleri suç duyurusu dilekçesinde, eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’in olayın MİT mensuplarınca yapıldığı yönünde beyanı bulunduğunu hatırlattılar. Ö.B., R.S., M.D. ve Ö.K., Şahin’in, isimlerini vermediği bu kişilerin tespit edilerek haklarında, “Kasten adam öldürme”, “İftira”, “Suç uydurma”, “Suç delillerini yok etme, gizleme ve değiştirme”, “Sahte belge düzenleme”, “Suçluyu kayırma” ve “Suç delillerini bildirmeme” suçlarından soruşturma başlatılarak dava açılmasını istediler.

Haberin Devamı

Bakırköy Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Savcısı Mehmet Şenay Baygın, bir ay sonra takipsizlik kararı verdi. Bakırköy 2. Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi’nce Serap Eser’in ölümü ile sonuçlanan olayla ilgili şikayetçiler hakkında hüküm kurulduğu, dosyanın Yargıtay aşamasında olduğu hatırlatılan takipsizlik kararında “Eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’in iddialarının soyut, tahmine dayalı, somut bilgi ve belge içermeyen ifadelerden ibaret olduğu görüldüğünden, kovuşturmaya

yer olmadığına” karar verildi.