Gazete Vatan Logo

97 liraya masal gibi yolculuk

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Taşımacılık AŞ’nin Doğu Ekspresi treni, yolcuların yoğun ilgisiyle seferlerini sürdürüyor.

97 liraya masal  gibi yolculuk

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Taşımacılık AŞ’nin Doğu Ekspresi treni, yolcuların yoğun ilgisiyle seferlerini sürdürüyor. Ankara’dan başlayıp Kars’ta son bulan Türkiye’nin en eski hatlarından Doğu Ekspresi ile yolculuk, 24 saatte tamamlanıyor. Sosyal medya sayesinde yolculuğa ilginin artmasıyla Doğu Ekspresi’nde bir olan yataklı vagon sayısı, ocak ayından itibaren sefer başına 5’e çıkartıldı. Trende iki de kuşetli vagon bulunuyor. Yerli ve yabancı turistler, biletleri günler öncesinden satışa çıkan trende yer bulmakta zorlanıyor. Uçak ve otobüse göre daha uygun maliyetle yolculuk yapma imkanı bulan yolcular, tren seferi sırasında eşsiz manzaralara da şahitlik etmenin ayrıcalığını yaşıyor. Kompartımandaki pencereleri rengarenk led ışıklarla aydınlatan yolcular, seferlerine ayrı bir keyif katıyor. Üniversite öğrencilerinin ağırlıklı olarak bulunduğu trende yolculuk, şarkılar ve türkülerle unutulmaz hale geliyor. Yolcular, Erzurum’a yaklaşırken sipariş ettikleri cağ kebaplarını Erzurum Gar’daki 10 dakikalık duruş süresi içerisinde satın alıyor.

Haberin Devamı

Çarşaf TCDD’den

Geçen yıl 319 bin 202 yolcunun seyahat ettiği Doğu Ekspresi ile ocak ayının ilk yarısında 14 bin 165 kişi yolculuk yaptı. Doğu Ekspresi, biri yemekli olmak üzere 7 vagondan oluşuyor. Çarşaf, pike ve yastık TCDD’den veriliyor. Kompartımandaki koltuklar yatak olarak da kullanılabiliyor. Bir kompartımanda tek veya iki kişilik seyahatler için farklı ücretler uygulanıyor. Tek seyahat eden yolculardan 117, aynı kompartımanda iki kişi seyahat edilmesi halinde ise 97’şer lira ücret alınıyor.