Gazete Vatan Logo

800 DEAŞ teröristi Türkiye’ye girdi!

Suriye’den kaçan yaklaşık 800 DEAŞ’lı teröristin Türkiye’ye girdiği istihbaratı üzerine birçok ilde operasyon yapıldı. Gözaltına alınanlar arasında örgütün bir infazcısı da var

800 DEAŞ teröristi Türkiye’ye girdi!

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla, Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve İstihbarat Şubesi ekipleri, dün sabaha karşı Ankara’nın değişik ilçelerinde, 250 adrese baskın düzenledi. İki gündür devam eden soruşturma kapsamında şimdiye kadar haklarında yakalama kararı bulunan 245 kişiden 220 şüpheli gözaltına alınarak Ankara Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

10 Kasım’a saldırı planı

Operasyon öncesi, Suriye’den 800’e yakın DEAŞ’lının Türkiye’ye sızdığı yönünde istihbarat bulunduğu, bunun üzerine Ankara’da sıkı güvenlik önlemleri alınarak örgütle bağlantısı olabilecek kişilerin takip edildiği belirtildi. Savcılık kaynaklarından alınan bilgiye göre, 10 Kasım törenleri sırasında DEAŞ tarafından saldırı yapılacağı ihbarı üzerine operasyon için düğmeye basıldı. Yüzde 80’ni Suriye uyruklu 220 kişinin gözaltına alındığı operasyonlarda, çok sayıda dijital materyal ve örgütsel doküman ele geçirildi. Operasyonlarda herhangi bir patlayıcı maddenin bulunamadığı belirtilirken, örgütün hücre evi olarak kullandığı 5 evi baskın öncesi boşalttığı ortaya çıktı.

Haberin Devamı

17 yaşındaki infazcı

İzmir’de DEAŞ’a yönelik olarak 28 Ekim’den bu yana yapılan operasyonlarda 7’si dün olmak üzere toplam 23 kişi gözaltına alındı, 11’i tutuklandı, 5’i serbest bırakıldı. Diğer 7’sinin işlemleri devam ederken, tutuklananlar arasında, DEAŞ saflarında ‘Bixi’ makineli tüfek kullanan, infazlarda görev yapan, yanında bomba patlayınca sağ elini bileğinden kaybeden, bacağından ağır yaralananan Suriye uyruklu 17 yaşındaki M.S. de yer aldı. M.S.’nin, iyileştikten sonra Avrupa’ya kaçmak için İzmir’e geldiği, burada gizlendiği Suriyelilere ait evde yakalandığı belirtildi.

İstanbul: 82 gözaltı

İstanbul’da ise Bağcılar, Beykoz, Fatih, Küçükçekmece, Pendik, Sancaktepe ve Şişli’de belirlenen 14 adrese eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi. Operasyonda, DEAŞ yanlısı faaliyet gösteren, geçmiş dönemlerde çatışma bölgelerinde bu terör örgütünün saflarında bulunan ve ilerleyen günlerde Suriye’ye gitmek istediği tespit edilen yabancı uyruklu 82 kişi yakalandı. Ayrıca Adana’da 11, Trabzon’da da 9 kişi gözaltına alındı.

Haberin Devamı

Bayancuk’a ağır müebbet istendi

Sakarya’da terör örgütü DEAŞ soruşturması kapsamında aralarında örgütün üst düzey yöneticisi olduğu belirtilen “Ebu Hanzala” kod adlı Halis Bayancuk’un da bulunduğu 11 tutuklu sanık hakkında hazırlanan iddianame, 2. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi. İddianamede, Bayancuk’un “Anayasa’yı ihlal”den ağırlaştırılmış müebbet, “silahlı terör örgütü kurma veya yönetme” suçundan 15 yıldan 22 yıla kadar ve “silahlı terör örgütünün propagandasını yapmak”tan 2 yıldan 10 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep ediliyor.