Gazete Vatan Logo

79 ülkeyi solladık

Türkiye, Nissan’ın stratejik ve örnek pazarı oldu. 84 ülkenin yer aldığı Afrika, Ortadoğu ve Hindistan Bölgesi’nde Türkiye, gösterdiği satış performansıyla ilk 5’e girmeyi başardı

79 ülkeyi solladık

Türkiye, Japon otomotiv devi Nissan’ın stratejik pazarlarından biri haline geldi. Türkiye, gösterdiği satış performansıyla bağlı olduğu 84 ülkeden oluşan Afrika, Ortadoğu ve Hindistan Bölgesi’nde ilk 5’e girmeyi başardı. Yenilenen elektrikli LEAF’in Tokyo’daki tanıtımında sorularımızı yanıtlayan Nissan Türkiye Genel Müdürü Sinan Özkök, Türkiye’nin 2 yılda 20 binli satış adetlerinden 32 bin adetlere ulaştığını belirterek, “Hindistan, Suudi Arabistan, Güney Afrika ve Dubai’den sonra biz geliyoruz. 12’ncilikten ilk 5’e girdik. Başkan bizi diğer ülkelere örnek gösteriyor” dedi.

Nissan ürün gamının yüzde 25’lik kesime hitap ettiğini, B ve C sedan modelin eksikliğini hissettiklerini söyleyen Özkök, buna rağmen son 2 yılda rekor kırdıklarını kaydetti. İlk 8 ayda yüzde 2 daralan pazarda yüzde 9 büyümeyi başardıklarına dikkat çeken Özkök, 2017’de hedeflerinin tüm zamanların en yüksek satış rakamına ulaşmak olduğunu kaydetti.

2023 hedefi 60 bin
Sinan Özkök, Nissan Türkiye olarak 2020 ve 2023 hedeflerini şimdiden belirlediklerini ifade ederek, “Hedefimiz 2020’de 45 bin adet, 2023’te de 60 bin adetlik satışa ulaşmak. B ve C sedan model eksikliğimiz tamamlanınca bu rakamlara rahat ulaşırız” dedi.

Haberin Devamı