Gazete Vatan Logo

72 ülkeden, 191 katılımcı İstanbul’da! “İstanbul Fellowship” başladı

Tüm dünyadan yayımcıları her yıl İstanbul’a taşıyan İstanbul Fellowship (Uluslararası Telif Zirvesi) dördüncü kez düzenleniyor. Dünyanın dört bir yanından gelen yayınevleri temsilcileri, ajanslar ve editörler 3 gün boyunca telif ve çeviri görüşmeleri için İstanbul’da olacaklar.

72 ülkeden, 191 katılımcı İstanbul’da! “İstanbul Fellowship” başladı

Türkiye Basım Yayın Meslek Birliği tarafından her yıl dünya yayımcılarını İstanbul’da buluşturan organizasyonun dördüncüsü için hazırlıklar tamamlandı. Bu yıl en geniş katılımıyla Avrasya Kültür ve Gösteri Sanatları Merkezi’nde gerçekleşecek organizasyon, yayımcılık dünyasını yeniden İstanbul’a taşıyacak. Her geçen yıl katılımcı sayısı artarak büyüyen programa bu yıl rekor katılım elde edildi. Dünyanın dört bir yanından gelecek yayınevleri temsilcileri, ajanslar ve editörlere İstanbul 3 gün boyunca ev sahipliği yapacak.

72 ÜLKEDEN 191 KATILIMCI

26-27-28 Şubat 2019 tarihlerinde dördüncü kez yayımcılık dünyasının kalbinin İstanbul'da atacağı İstanbul Fellowship (Uluslararası Telif Zirvesi) bu yıl tüm dünyadan gelen başvurularla en yüksek sayıya ulaştı. 103 ülkeden katılımcıların online başvuru sistemini kullanarak yaptığı 575 başvuru arasından toplamda 72 ülkeden 191 yayımcının başvurusu kabul edildi. Programa yurt dışından katılım sağlayacaklara Altın, Gümüş ve Bronz destek paketine göre sınıflandırılan yayımcılar kendilerine sunulan imkanlardan yararlanabilecekler. Bronz pakette program kapsamında düzenlenen yemeklere, seminerlere ve iş görüşmelerine ücretsiz katılımın yanı sıra havaalanı ile otel arasında servis hizmeti de sağlanan katılımcılara gümüş pakette bunlara ek olarak 4 günlük otel konaklaması da sunuluyor. Altın paket ise tüm bunlarla beraber İstanbul’a gidiş-dönüş uçak bileti içeriyor.

Haberin Devamı

DÜNYACA ÜNLÜ YAYIMCILAR TÜRKİYE’DE

İstanbul Fellowship organizasyonuna bu yıl yayımcılık sektörünün dünyaca ünlü isimleri de konuk oluyor. Frankfurt Kitap Fuarı Başkan Yardımcısı Claudia Kaiser, Publishers Weekly editörü Ed Nawotka, Gürcistan Yayıncılar ve Kitapevleri Derneği Başkanı Gvantsa Jobava, Arap Yayıncılar Birliği Başkan vekili Mohamed Sibai ve Ulusal Endonezya Kitap Komitesi üyesi Thomas Atasana İstanbul’da olacak isimler arasında.

ASYA VE LATİN AMERİKA ÜLKELERİ YİNE BAŞI ÇEKİYOR

Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi programa en çok ilgi Asya ve Latin Amerika ülkelerinden geldi. 4. Uluslararası Telif Zirvesi için en fazla başvuruyu gerçekleştiren Endonezya olurken, Endonezya'yı sırası ile Hindistan, Brezilya ve İtalya takip ediyor. ABD ise bu yıl katılımcı sayısını artırarak listenin üst sıralarında yer alıyor.

Haberin Devamı

Geçtiğimiz üç yılın sonunda 1.000'in üzerinde telif ön anlaşması ve 1739 ikili iş görüşmesi sağlayan programda bu yıl daha yüksek sayıda telif satışı gerçekleştirilmesi bekleniyor. T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Basım Yayın Meslek Birliği tarafından ortaklaşa düzenlenen program her geçen yıl hedeflerini yükseltiyor. Türk yayımcılar ile dünya yayımcılarının karşılıklı iş birliğinin artırılması ve İstanbul’un bir telif marketi haline getirilmesi amacıyla 2016 yılından beri düzenlenen İstanbul Fellowship dünyadaki yayımcılık organizasyonları içerisinde etkili bir yer edindi.

Avrasya Kitap Festivali ile aynı günlere denk düşen İstanbul Fellowship programında 3 gün boyunca gelen VIP konukların olduğu seminerler düzenlenecek. Bunun yanı sıra 2019 yılının hem Türkiye-Rusya hem de Türkiye-Japonya dostluk yılı olması sebebiyle Rus ve Japon kültürüne yönelik çeşitli etkinlikler, konserler ve gösteriler düzenlenecek.

Haberin Devamı