Gazete Vatan Logo

70 yeni model yolda

OTOMOTİV pazarı yeni yılda da hareketli geçecek. 70 yeni model satışa sunulacak. Markalar özellikle SUV’larla öne çıkacak 2018’de oto ve hafif ticari araç satışlarının 900 bin adet seviyesinde çıkması bekleniyor. Pazarın kaderini döviz kurları belirleyecek

70 yeni model yolda

AUDI

PremIum Alman marka Audi, yenilenen A8 ile A7’yi ilk çeyrekte piyasaya sunacak.

FERRARI

FerrarI, İtalya’nın en güzel kentlerinden biri olan Portofino’nun adını verdiği yeni modelini ilk çeyrekte müşterilerine teslim edecek. Portofino 600 beygir güç üreten V8 motoruyla 0’dan 100 km/s hıza sadece 3.5 saniyede ulaşıyor.

VOLVO

XC 40 ilk çeyrekte Türkiye’ye geliyor. Araçta 2.0 litre D4 dizel motor yer alacak.

FORD

Ford Otosan ilk çeyrekte SUV modeli Ecosport’u pazara sunacak. Böylece Edge ve Kuga ile SUV ürün gamını tamamlayacak.

BMW

BMW, 2018’i hareketli geçirecek markalardan biri. Yeni i8 Roadster ve i8 Coupe Mayıs’ta satışa sunulacak. Yeni 8 Serisi Coupe son çeyrekte, X4 Ağustos’ta, M3 CS Nisan’da ülkemizde olacak. Mart’ta yeni X2 ile i3 LCI showroomlarda sergilenmeye başlayacak. Yeni X7 son çeyrekte tanıtılacak.
SEAT
Arona’nın ilk çeyrekte 1.6 TDI 95 beygir dizel manuel, ikinci çeyrekte 1.6 TDI 95 beygir DSG dizel otomatik motor seçenekleri pazardaki yerini alacak.
LEXUS
Lüks marka Lexus, SUV modeli NX’i bu ay satışa çıkaracak. Yenilenen amiral gemisi LS, Mart’ta satışta olacak. LS’in özellikle masaj yapan koltukları dikkati çekiyor. 3 koltuk sıralı RX 350h da Mayıs’ta yollara çıkacak.
SKODA
SUV atağına kalkan Skoda, ilk çeyrekte Karoq’u piyasaya sürecek. 4x4 Karoq da ikinci yarıda Türkiye’de olacak. Fabia FL de son çeyrekte Skoda meraklılarıyla buluşacak.
JEEP
Arazinin Amerikan efsanesi Wrangler, yeni yüzü ve teknolojisiyle sonbaharı bekleyecek.
ALFA ROMEO
Alfa Romeo’nun ilk SUV modeli Stelvio QV, 2018’in ikinci yarısında, Giulietta modelinin ‘10’uncu yıl’ özel versiyonu ilkbaharda yerini alacak.
LAND ROVER
Range Rover PHEV ve Range Rover Sport PHEV, Mart itibarıyla satışa sunulacak. Yeni Discovery SVX, 2’nci çeyrekte satışa çıkacak.
LAMBORGHINI
LAMBORGHINI’NİN ilk SUV modeli Urus, 3’üncü çeyrekte yollara çıkacak. Urus’ta 650 beygir güç üreten 4.0 litre V8 benzinli motor kullanıldı. Lamborghini Urus, bu güçlü motorla 0’dan 100 km/s hıza 3.6 saniyede ulaşıyor. Aracın maksimum hızı 305 km/s. Urus’u ilk yılında ülkemizden sadece
3 şanslı kişi satın alabilecek.
HONDA
Makyajlı Jazz, Ocak’ta showroom’lardeki yerini alacak. Civic Sedan dizel Şubat’ta çıkacak. Otomatik dizel Civic Sedan ikincı yarıda yollarda olacak. Son çeyrekte makyajlı CR-V ve HR-V satışa sunulacak.
MERCEDES-BENZ
Mercedes-Benz Türk, 15 yenilikle karşımıza çıkacak. AMG S-Serisi Coupé (S 63 4MATIC ve S 65) ve Cabriolet (S 65) modelleri de Şubat’ta satışta olacak. Yeni A-Serisi, A 180 d ve A 200 motor seçenekleri ile Nisan’da satışa sunulacak. Temmuz’da E-Serisi Ailesi’nin üyesi E 200 d
1.6 dizel motoruyla, Eylül’de piyasaya sürülecek. Merakla beklenen A-Serisi Sedan Aralık ayı itibarıyla ithal edilecek.
VOLKSWAGEN
Volkswagen, merakla beklenen T-ROC’u 3’üncü çeyrekte getirecek. Touareg de yeni yüzüyle 2’nci çeyrekte satışta olacak.
MAZDA
MAZDA 6 SKY G-2.0 motorla ikinci yarıda gelecek. MX-5 Chery Top ve MX-5 RF çift renkli tavanı ile satışa çıkacak.
OPEL
2017’yi SUV bombardımanı ile kapatan Opel, Insignia GSi ile öne çıkmayı istiyor. Mart’ta satışa çıkacak Insignia GSi’de 260 ile 210 beygir güç üreten 2.0 litre AT benzinli motorlar görev yapacak. İki versiyonun dört çekerli olduğunu ekleyelim.
DACIA
Yenilenen Duster ilk çeyrekte yollara çıkıyor. Yeni Duster, hem yolda hem arazide manevra kabiliyetini artıracak destek ve güvenlik ekipmanlarıyla donatıldı. Araçta; 360 derece kamera, hız ayar ve sınırlayıcı, yokuş iniş destek sistemi, yokuş kalkış destek sistemi, otomatik yanan farlar, eller serbest Dacia kart sistemi, perde hava yastıkları yer alıyor.
KIA
Yenİ cee’d ile C sedan Cereto, Haziran’da, B SUV segmentindeki ilk temsilcisi Stonic ve Optima Eylül’de Türkiye’ye giriş yapacak.
JAGUAR
Yeni E-PACE ilk çeyrekte, elekrtikli I-PACE, 3’üncü çeyrekte ithal edilecek.

Haberin Devamı