Gazete Vatan Logo

70'lerin etekleri!

Yetmişlerin maksi etekleri yine karşımızda. Yırtmaçlı, patchwork ama mutlaka uzun etekler. Bilek hizasındaki botlarla kullanılırsa; şık, ofis ortamına uygun bir görünüm elde etmek mümkün.

70'lerin etekleri!

Maksi boy her tarz ayakkabı ile uyumlu. Örneğin; Converse ve Saint Laurent’in desenli etekleriyle sade, platform ayakkabılar ve desenli bir bluz ile sofistike bir görünüm elde edebilirsiniz.

MAKSİ ÇILGINLIĞI

Yaz aylarında başlayan uzun etek modası sonbaharda da sürüyor. Schiaparelli, uzun etekleri pantolon tarzında yorumlayan markalardan

70’LERİN ETEKLERİ YENİDEN TREND OLDU!

Artık yetmişlerin kısa çan etekleri değil yine aynı dönemin maksi etekleri ön planda. Önünde yırtmaç veya farklı bir kumaş parçası olabilir yeter ki mini olmasın!

Bu ilkbaharda, patlamak üzere olan bir moda çılgınlığı vardı ve bu tamamen Marks & Spencer’ın mütevazi süet eteği ile ilgiliydi. Bu etekle ilgili sayısız değerlendirme yazısı yazılmasının arkasındaki asıl sebep, bunun sezonun en büyük trendlerinden biriyle ilgili olması ve aynı zamanda 2015 ilkbahar/yaz sezonunda vitrinlerde bu trende sıkça rastlanacağı varsayımıydı.

Çünkü artık yetmişlerin kısa çan etekleri değil yine aynı dönemin maksi etekleri ön planda. Önünde yırtmaç ile belki bir patchwork veya farklı bir kumaş parçasının eklendiği ama mutlaka uzun etekler. Bunlar tam da bu yaz giyiyor olduğumuz etekler. Dolayısıyla bu eteklerin podyum versiyonu olan deve tüyü rengindeki, süet, önde yırtmacı ve cepleri bulunan bu M&S etek moda çevrelerinden büyük onay aldı. Satışa sunulmasından bir ay kadar önce herkes bunu konuşmaya başladı. Gerçi kimi zaman bu konuşmalar şikayet şeklindeydi. Bu eteği ilk olarak Olivia Palermo’nun üzerinde gördük, önde düğümlenmiş bir kemerle birlikte kullanılmıştı. Ve sonra her zamanki ipeksi bluzlarıyla birlikte Alexa Chung’da...

Haberin Devamı

KISA ETEKLER OUT UZUN ETEKLER İN

Ancak tüm bunlar bir yana, yetmişlerin eteklerinin bu sezon nasıl karşımıza çıkacağı konusunda daha derinlikli bir moda değerlendirmesi yaparsak, daha önce de söz ettiğimiz noktaya geliyoruz: kısa etekler out, uzun etekler in! Düğmeli, parçalı formada veya yırtmaçlı, süet veya kot etekler… Bunlardan birini mutlaka alıyor olacaksınız.

Bu etekleri daha önce podyumda Gucci ve Derek Lam’dan Ralph Lauren, House of Holland, Chloe, Calvin Klein ve JW Anderson’a ve çok daha fazlasına kadar herkeste gördük. Peki şimdi neden bu kadar ön planda? Çünkü bu parçalar yetmişlerin kentten uzak, halka yakın ruhuyla aynı çizgide. (Mesela Chloe’nin bu tarzdaki kendi eteklerinde yarattığı ‘cool sanat öğretmeni’ hissine bakın ) Aynı zamanda bu etekleri yetmişlerin moda ruhunu tam olarak yakalamak adına bilek hizasında botlarla birlikte kullanarak şık, sofistike, ofis ortamına uygun bir görünüm elde etmek mümkün.

Haberin Devamı

MAKSİ BOY GİYMEKTEN KORKMAYIN

Maksi boy biraz korkutucu görünebilir ancak bu etek boyundan korkmayın. Yanlış bir kullanımda bile sadece biraz fazla özensiz ve günlük bir görünümüz olacaktır. İşte tam da bu noktada midi boydaki eteklerden bahsedebiliriz. İşte veya daha şık olmanız gereken durumlarda bu boyları tercih etmelisiniz. Bir parkta geçireceğiniz eğlenceli bir yaz günü için, büyük boy bir jumper ve Converse ayakkabı ile birlikte kullandığınızda Saint Lauren’in patchwork kot eteği ile mükemmel ve sade bir görünüm yakalayabilir ve daha sonra bunu platform ayakkabılar ve desenli bir bluz ile birlikte kullanabilirsiniz. Her şeyden önce bu eteklerle on yıllar arasında geçiş yapabilir ve kendi karışımınızı yaratabilirsiniz. Önemli nokta, bu şekil ve tarzdaki eteklerde anında fark edilen yetmişler vurgusu.

Haberin Devamı