Gazete Vatan Logo

5G için en önemli bantta test yapan ilk operatör oldu

Vodafone, 5G teknolojisi yolunda bir ilke daha imza attı.

5G için en önemli bantta test yapan ilk operatör oldu

Türkiye’nin dijitalleşmesine liderlik etme vizyonuyla abonelerini dijital dünyanın olanaklarından en üst düzeyde faydalandırmayı hedefleyen Vodafone, 5G teknolojisi yolunda bir ilke daha imza attı. Vodafone, 5G teknolojisinin temel kapsama bantlarından biri olacak

‘Önemli bir adım’

700 MHz spektrum bandını mevcut 4.5G şebekesini kullanarak Türkiye’de test eden ilk operatör oldu. İstanbul Tuzla’da bulunan laboratuvar ortamında ve Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’ndan (BTK) alınan izinler kapsamında gerçekleştirilen testte 10 MHz spektrum bandı kullanan Vodafone ayrıca, sahip olduğu 2600 Mhz bandındaki 15 MHz bandı da 700 MHz bandı ile birlikte kullanarak ikili taşıyıcı birleştirme teknolojisinin de başarılı bir şekilde çalıştığını ortaya koydu.

Sahip olduğu yayılım gücü, dalga boyu ve kolay bozulmayan yapısı ile 5G teknolojisini daha geniş alanlara ve bina içlerine ulaştırabilen 700 MHz bandı sayesinde 5G servisini sadece şehir merkezlerine değil, yollara ve kırsal bölgelere ulaştırmak mümkün olacak.

Haberin Devamı

‘Bir ilke imza attık’

Vodafone Türkiye Teknolojiden Sorumlu İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Mallik Rao, konuyla ilgili şöyle konuştu: “Vodafone ve Huawei’nin dünya çapında başlattığı TechCity (Teknoloji Şehri) projesi kapsamında ilklere imza atıyoruz. Son olarak 5G’yi geniş kitlelere ulaştırmak için en önemli spektrum bantlarından biri olan 700 MHz bandını mevcut 4.5G şebekemizi kullanarak Türkiye’de bir ilki daha gerçekleştirdik, Türkiye’nin 5G vizyonu doğrultusunda mevcut 4.5G şebekemizi geliştirirken 5G yolunda yeni teknolojileri test etmeye devam edeceğiz.”