Gazete Vatan Logo

50 projeyi yabancılara tanıttı

Emlak Konut GYO, 50 projesiyle fuara adeta çıkarma yaptı. Genel Müdür Kurum, yatırımcılarla görüşmeler yaptıklarını ve en çok üçüncü havalimanı hakkında sorular aldıklarını söyledi

50 projeyi yabancılara tanıttı

Türkiye’nin en büyük gayrimenkul yatırım ortaklığı olan Emlak Konut GYO, Dubai’de düzenlenen Cityscape Global’e 50 projesiyle çıkarma yaptı. Fuara Türkiye’nin tanıtımı için geldiklerini vurgulayan Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, “Türkiye’nin yurt dışında iş yapan firmaları fuarda. Ülkemiz adına buraya geldik. Yatırımcılarla mümkün olduğunca çok görüşme yapıyoruz. Türkiye’de yabancıya verilen teşvikleri anlatıyoruz. KDV muafiyeti ve vatandaşlık hakkı ilgi çekti. Mega projelerden de en çok üçüncü havalimanı hakkında soru alıyoruz” dedi.

Dubai’de tanıtım ofisi

Emlak Konut projelerinde yabancıya satış oranının yüzde 10 olduğunu ifade eden Murat Kurum, yurt dışında yabancıya direkt satış için çalışmalarının olduğunu açıkladı. Kurum, şunları söyledi: “Direkt satış yapabileceğimiz, yatırımcıların ülkemize gelmeden satın alma yapabileceği bir ofis sistemi düşünüyoruz. Böyle bir talep bize büyükelçilik kanalıyla geldi. Dubai’de böyle bir talebin olduğu söylendi. Avrupa’da da birkaç ülkede böyle bir satış ve tanıtım ofisi düşünüyoruz.”

Haberin Devamı

15 milyarlık iş

Emlak Konut GYO’nun bu yılki hedefinin 15 milyar liralık iş hacmi yaratmak olduğunu anlatan Kurum, Bizim Mahalle ve Kuzey Yakası adındaki iki projeyi tanıttıklarını hatırlattı.

Kurum, yıl sonuna kadar İstanbul’da Florya ve Nişantaşı, Ankara’daki Devlet Mahallesi ihalelerini yapacaklarını belirtti.

Kampanya 15 Eylül’de başlıyor

Türkiye’de gayrimenkul fiyatlarının olabileceği en düşük seviyede olduğunu belirten Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, “Fiyatlar bunun da altına inmeyecek. Bunun bir fırsat olduğunu düşünüyorum. Yükleniciler de tüm fedakarlığı yapıyorlar. 15 Eylül‘de yeni bir kampanya başlıyor. Şimdi alan 2019’da ödemeye başlayacak. Emlak Konut firmalarının tamamı kampanyaya katılıyor” dedi.