Gazete Vatan Logo

50 milyon dolar tasarruf ettiriyor!

Rusya’da 113 mahkemede video konferans kullanılıyor

12 Eylül Darbesi’ni yapan Kenan Evren ve paşaların mahkemeye görüntülü video ile bağlanmaları son günlerin en çok konuşulan konularından biri. Türkiye’de çok alışık olmadığımız bu durum aslında dünyada çok sık kullanılan, seyahat masraflarından ciddi tasarruf ettiren bir alan. Hastaneden okullara, mahkeme salonlarından toplantı odalarına kadar her alana güvenli bağlanmak mümkün. Örneğin Rusya’da 113 mahkemede video konferans kullanılıyor. Kurum, bu sayede seyahat masraflarından 50 milyon dolarlık tasarruf sağlıyor.


Son günlerde en çok konuşulan konuların başında 12 Eylül Darbesi’ni yapan Kenan Evren ve paşaların mahkemeye video konferans ile bağlanmaları geliyor. Türkiye’de çok alışık olmadığımız bu durum aslında dünyada çok sık kullanılan, özellikle seyahat masraflarından ciddi tasarruf ettiren bir alan... Video işbirliği çözümleri hukuk, sağlık, eğitim, kamu ve özel sektörde kullanılıyor.

Hastaneden okullara, mahkeme salonlarından toplantı odalarına kadar tüm alanlarda güvenli HD video işbirliği ile uzaktaki insanlara bağlanmak mümkün. Video konferans çözümleri; özellikle mahkumların bir yerden bir yere transfer masraflarını ve güvenlik risklerini azaltırken aynı zamanda da davalarının görülme süresini de hızlandırarak hakimlere, avukatlara ve mahkemelere pek çok avantaj sunuyor. Taraflar, farklı yerlerdeki olsalar bile yüksek HD kalitesindeki video çözümleriyle aynı mahkeme salonundaymış gibi yüz yüze görüşme yapabiliyor.

Dünyada bu alanda hizmet veren şirketlerden biri olan Polycom, birçok ülkede mahkemelere video çözümleri sunuyor. Sadece Rusya’da

113 mahkemede Polycom video konferans çözümlerini kullanılıyor. Rus Arabulucu Mahkemeleri ülke içerisindeki duruşmaları, Polycom video işbirliği çözümlerini kullanarak yapıyor. Böylece suçluların bir başka mahkemeye sevklerindeki seyahat masraflarından 50 milyon dolarlık tasarruf sağlıyor.

Pazara giriş kolaylaşıyor

Video konferans görüşmelerinin her sektörde vazgeçilmez bir iş çözümü haline geldiğini belirten Polycom Türkiye Ülke Müdürü Haluk Şarman, “Günümüzde, video konferans ile sadece ofis ortamında değil; her ortamda kişileri yüz yüze buluşturabilmek önem kazanıyor. Bu dönüşümün en büyük nedeni video işbirliğinin, üretim alanlarındaki mobil denetlemelere, hükümet kriz müdahale merkezlerine, askeri üslere veya video özellikli ATM bankacılığı gibi günlük işlemlere entegre edilmesi. Artık şirketler, video konferans görüşmelerini basit bir seyahat tasarrufunun çok daha ötesinde görmeye başladı. Çünkü video görüşmeleri; pazara giriş süresini azaltıyor, müşteri hizmetini arttırıyor, devlette acil müdahaleyi hızlandırıyor ve karar verme aşamasını kolaylaştırıyor” diye konuştu.

Şarman’ın verdiği bilgiye göre sağlıkta da video çözümler öne çıkıyor. Hastalar ve uzmanlar arasındaki mesafeyi kısaltmak amacıyla dünya genelinde birçok hastane video konferans çözümlerini kullanarak, HD kalitesindeki video aracılığıyla hastalara hizmet verebiliyor.

Güvenliğe dikkat edin

VİDEO konferans görüşmelerinde en önemli konunun görüntü kalitesinin yanı sıra güvenlik olduğuna dikkat çeken Haluk Şarman, RealPresence Mobile’ın da dahil olduğu Polycom çözümlerinin kurumsal ölçekli güvenlik sunduğunu vurguladı. Şarman, “Kalite üzerinden bakıldığında; pek çok insanın takıldığı nokta bant genişliği ihtiyacı ve altyapı. Şebeke bağlantılarına bağlı olarak paket kaybı yaşadığınızda bile video işbirliği deneyimi aldığınızda olumlu ve devamlı bir görüntü vermenizi sağlayan kayıp kurtarma teknolojisi paketimiz var” değerlendirmesini yaptı.

Intel, geleceğin teknolojilerini tanıttı

Intel, Intel Teknoloji Konferansları 2012 ultrabook’lardan akıllı telefonlara teknolojideki yeni trend ve gelişmeleri paylaştı. Intel Türkiye Genel Müdürü Burak Aydın, geleceğin internetle şekillenen yeni dünyası için Intel’in her alanda cihazlara güç kattığını söyledi


Intel’in Türkiye’deki iş ortaklarını bir araya getirmek ve onlarla teknolojideki en son yenilikleri paylaşmak amacıyla düzenlediği geleneksel Intel Teknoloji Konferansları’nın İstanbul ayağı geçen hafta gerçekleştirildi. Bu yıl, ‘Yeni dünyaya hazır mısın?’ sloganıyla gerçekleştirilen Intel Teknoloji Konferansları 2012’de Intel, teknolojinin gelecekte göreceğimiz farklı kullanım alanlarını, bunların hayatımıza etkilerini ve yaratacakları yeni fırsatları anlattı. Katılımcılar etkinlik kapsamında Intel tabanlı akıllı telefon, tablet ve dönüştürülebilir ultrabook gibi yeni cihazları da yakından inceleme fırsatı buldular. Intel Türkiye Genel Müdürü Burak Aydın, dünyada 2 milyar internet kullanıcısı olduğunu, kullanıcıların her yerden her zaman bağlı olma isteklerinin hızla arttığını söyledi. Aydın, 2020 yılında dünya üzerinde internete bağlı en az 20 milyar cihaz olacağını da söyledi. Yeni nesil ultrabook’ları ve Intel tabanlı yeni Motorola RAZR i akıllı telefonu da tanıtan Aydın, şöyle konuştu: “Geçen yıl duyurduğumuz ultrabook, farklı modellerin çıkmasıyla giderek yaygınlaşıyor. Intel işlemci tabanlı akıllı telefon ve tabletlerin örnekleri de kullanıcılarla buluşmaya başladı. All-in-One bilgisayarlar, gömülü sistemler ve araç içi eğlence sistemleri gibi birçok alana da güç katıyoruz.”

Haberin Devamı