Gazete Vatan Logo

5’inci lezzet Umami ile tuz masadan kalkacak

5’inci tat olarak adlandırılan Umami, Kükre Gıda ve Örgen Gıda’yı alan Japonyalı Ajinomoto ile sofralarımıza gelecek. Umami ile tuz tüketimini azaltmayı amaçlayan şirket, cirosunun yüzde 2’sini oluşturan bölgedeki payını 4 kat artırmayı hedefliyor

5’inci lezzet Umami ile tuz masadan kalkacak

Kemal Kükrer markasıyla sirke, nar ekşisi gibi sıvı soslar üreten Türkiye’nin köklü firması Kükre Gıda’yı ve Bizim Mutfak markasıyla hazır çorba, bulyon, çeşni ve toz tatlı kategorilerinde üretim yapan Örgen Gıda’yı alan dünyanın en büyük gıda şirketlerinden Japonyalı Ajinomoto, Türkiye’deki yatırımlarını büyütüyor. Türkiye pazarına girdiği 6 yılda 500 milyon liranın üzerinde yatırım yapan şirket, yeni hedeflerini de açıkladı.

Acı, tatlı, ekşi ve tuzludan sonra 5’inci tat olarak kabul edilen ve yemeklerin lezzetini artıran Umami’yi, 2018 yılı içerisinde sofralarımıza getirecek olan Ajinomoto’nun 2020 hedefi gıda ve içecekte dünyanın ilk 10 markası arasına girmek.

Umami’nin her yiyecekte olan bir tat olduğunu ama bazı yiyeceklerin dışında tadı alamadığımızı belirten Örgen Gıda ve Kükre Gıda Şirketleri İcra Kurulu Başkanı Sinan Altun, “Az da olsa bazı restoranlara ürünü satıyoruz. Ancak evlere de bu tadı Ajinomoto markasıyla sunacağız. Böylece gereksiz sodyum tüketimini azaltabilir ve daha sağlıklı beslenebiliriz. Ajinomoto’nun sloganı ‘Sağlıklı beslen, sağlıklı yaşa’...” dedi.

Haberin Devamı

Yıldızların cirosu 4 kat artacak

Ajinomoto Grup’un Türkiye’nin içinde bulunduğu bölgedeki ülkeleri ‘Yükselen Yıldızlar’ olarak tanımladığının altını çizen Sinan Altun, Yükselen Yıldızlar grubunun Ajinomoto’nun cirosunun yüzde 2’sini oluşturduğunu söyledi. Firmanın hedefi, Türkiye’yi coğrafi üs haline getirerek 2020’ye kadar bu oranı yaklaşık 4 katına çıkarmak. Ajinomoto Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Toru Okazaki de Türkiye’nin stratejik konumu, çevre pazarlara erişiminin kolaylığı ve gelecek açısından umut vaat eden ekonomisiyle bölgenin en büyük gücü haline geldiğini, Türkiye gibi genç ve dinamik bir nüfusa sahip bir ülkede güçlü hedeflerinin olduğunu dile getirdi.