Gazete Vatan Logo

5 bin Müslüman işadamı İstanbul’da buluşacak

MÜSİAD 10. Uluslararası İş Forumu Kongresi’ne 55 ülkeden bin 550 yabancı olmak üzere 5 bine yakın işadamı katılacak. Dünya çapında İngilizce yayına dün başlayan El Cezire kongreyi naklen yayınlayacak

MÜSİAD, 22-26 Kasım arasında düzenleyeceği iki organizasyonla 5 bine yakın Müslüman işadamını İstanbul’da ağırlayacak. MÜSİAD 10. Uluslararasi İş Forumu Kongresi’ne 55 ülkeden 1.550 yabancı işadamının yanısıra 2.700 MÜSİAD üyesi katılacak. El Cezire kongreyi naklen yayınlayacak.

MÜSİAD Genel Başkanı Dr. Ömer Bolat, “50 milyar dolara hükmeden yabancı yatırımcılarla ihracatımızın yüzde 10’unu yapan Anadolu Kaplanları, küresel partnerliklere imza atmak için biraraya geliyor. Hedefimiz Anadolu Kaplanları’nın işlerini büyütmeleri, daha çok ihracat yaparak daha büyük katma değerler sunmaları” dedi.

ERDOĞAN AÇACAK
İki yıllık aradan sonra düzenlenen güçbirliği organizasyonunun açılışını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan yapacak. Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, Devlet Bakanı Ali Babacan, Enerji Bakanı Hilmi Güler, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan ve çok sayıda üst düzey yetkili de kongreye katılacak. MÜSİAD’ın ikinci organizasyonun güçbirliği fuarı olduğunu kaydeden Bolat, fuarın “21. yüzyılın İpek Yolu bu fuardan geçiyor” sloganıyla yapılacağını söyledi.

Fuara 435 firmanın katılacağını kaydeden Bolat, “Fiji, Maritius, Gambiya, Kamerun, Senegal gibi ülkelerden gelenler var. Yunanistan’dan 60, Hindistan ve Çin’den 13, Balkanlar’dan 164, AB ‘den 133, Uzakdoğu Asya’dan 78 ve Afrika’dan 432 işadamı gelecek” dedi. 15 sektörü bir araya getirecek fuarın iş bağlantılarıyla reel ekonomiye en az 2 milyar dolarlık katma değer kazandırılması öngörülüyor.

Suriyeliler İstanbul’da ticaret köyü kuracak
23-26 Kasım’da, CNR Expo Center’da yapılacak olan MÜSİAD güçbirliği fuarının partner ülkesi olan Suriye, fuara 220 kişilik resmi bir ekiple katılacak. Suriye Başbakanı Naci Otri başkanlığındaki heyet İstanbul’un ortasında 395 metrekarelik alanda “Şam Ticaret Köyü” kuracak. Suriye işi sedefli ve oymalı mobilyalar, şark odası ve otantik ev tekstili ürünleri gibi Suriye’ye özgü pek çok el işi ürününün tanıtımının da gerçekleştirileceği köyde Türk yatırımcılar; Şam tatlısı, Şam kahvesi ve Suriye folklorundan gösterilerle ağırlanacak.

Haberin Devamı