Gazete Vatan Logo

4 kıtaya ihracatla % 35 büyüyecek

Türkiye’de gıda jelatini gibi çok sayıda kimyasal ürünün ilk üretimini gerçekleştiren Tezman Holding, 70’inci yılında hedef büyüttü. Yılı yüzde 35 büyümeyle kapatmaya hazırlanan Tezman Holding, yeni yılda 200 yeni istihdam sağlayacak

4 kıtaya ihracatla % 35 büyüyecek

Kurulduğu 1948 yılından bu yana kimya, gıda, farmasötik, teknik tekstil, bağlantı elemanları, denizcilik, inşaat, hızlı tüketim ürünleri, tarım ve sigorta sektörü gibi bir çok alanda faaliyet gösteren Tezman Holding, 70’inci yılında yüzde 35 büyümeyi hedefliyor.

Öncelik katma değer

Önümüzdeki dönemde faaliyete geçireceği yüksek teknoloji yatırımları dünyanın her noktasına ulaşmayı hedeflediklerini söyleyen Tezman Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erol Tezman, “İlk önceliğimiz hep katma değerli ürünler oldu. Gıda jelatini ve ilaç sanayinde kullanılan jelatin, fiber optik kabloların izolasyon bantları gibi inovatif kimyasal ürünleri başarıyla üretip başta Avrupa olmak üzere Amerika, Ortadoğu ve Asya’nın 45 ülkesine ihraç ediyoruz” dedi.

İhracattaki başarılarının önümüzdeki dönem için kendilerine yeni yatırım kararları alma noktasında büyük cesaret verdiğini belirten Tezman, “Yapacağımız stratejik yatırımlarla dünyanın her noktasına ulaşmayı hedefliyoruz. 2019’da fabrika yatırımları yapacağız. 2018’i de yüzde 35 büyüme ile kapatacağız” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

2019’da 200 yeni istihdam

Tüm üretimlerini İstanbul ve Balıkesir fabrikalarında gerçekleştirdiklerini söyleyen Erol Tezman, “Son dönemde tesislerimizdeki çalışan kadın sayısını hızla artırmaya başladık. Toplam 1.000 çalışanımız var. Bunların yüzde 32’si kadınlardan oluşuyor. Yeni yılda devreye alacağımız yatırımlarda kadın istihdam oranımızı daha da yukarı çekerek ülke ekonomisinin sürdürülebilirliğine de katkı sağlayacağız. 2019’da genel istihdamı da 200 kişi artıracağız” ifadelerini kullandı.

İlk yerli üretim gıda jelatini

70 yıllık üretim sürecine pek çok ilki sığdıran Tezman, seri üretim paslanmaz bağlantı elemanları, yapışkan tela, kadın bağı/çocuk bezi ve ıslak mendil hammaddesi, fiber optik kablo izolasyon bantları için non-woven, gıda jelatini gibi çok sayıda ürünü ilk üreten firma özelliğine sahip.