Gazete Vatan Logo

4 günde 16 nokta alındı

ÖSO, Zeytin Dalı harekatının 4’üncü gününde TSK’nın desteğiyle Afrin’in batısındaki el Hammam köyünü teröristlerden arındırdı. Böylece ilk 4 günde toplam 16 nokta ele geçirilmiş oldu

4 günde 16 nokta alındı

Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) desteği ile Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Afrin’nin batısındaki Cinderes beldesine bağlı El Hammam köyünü ele geçirdi. STSK destekli ÖSO, Afrin’in batısından sürdürdüğü operasyonda Cinderes beldesinin El Hammam köyünü ve çevre tepeleri terör örgütü PYD/PKK’dan aldı.

Stratejik bölge

Böylece operasyonun ilk 4 gününde toplam 16 nokta ele geçmiş oldu. Alınan bölgeler arasında Üsteğmen Usta’nın şehit olduğu Raco bölgesindeki 5 tepe de var. Cinderes, YPG’nin Hatay’a saldırı düzenlediği stratejik bir bölge olmasının yanında, Afrin’e uzanan düz bir vadi konumunda. Harekatın ilerleyen safhaları açısından Cinderes’deki gelişmeler önem arz ediyor.

YPG bozguna uğradı

Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, binlerce kişinin Afrin’den kaçmaya başladığını duyurdu. Afrin’de internet bağlantısı koptu, radyo yayınları kesildi.

Yoğun sis engeli

Öte yandan Burseya Dağı’ndaki çatışmalar dün de devam etti. Bölgedeki yoğun yağmur ve sis nedeniyle görüş mesafesinin düşmesi operasyona katılan birliklerin yavaş hareket etmesine neden oldu.

Haberin Devamı

Mehmetçiğin gururu

Reuters haber ajansı, dün sabah Afrin sınırından çok çarpıcı kareleri dünyaya servis etti. Taarruz emri bekleyen askerlerin gururla poz verdiği bölgede çok sayıda tank göze çarpıyor.

YPG panikledi uçuşa yasak bölge istedi

Afrin kantonunun Eş Başkanı Hevi Mustafa, Washington Post gazetesine Türkiye’nin müdahalesi ile ilgili bir makale kaleme aldı. Mustafa, makalenin sonunda, ABD’nin Rusya ile DEAŞ’a karşı savaşan Suriye Demokratik Güçleri’ne (SDG) bağlı birliklerin Suriye savaş uçakları tarafından bombalanmasını önleyen bir anlaşma yaptığını anımsatarak, benzer bir “uçuşa yasak bölgeyi” Afrin’de de uygulama sokma çağrısı yaptı. Twitter’da da bu yönde bir kampanya başlatıldı. Mustafa ayrıca Afrin’de ABD askeri bulunmadığını da doğruladı.

‘Düğüne gidiyoruz biz’

Hatay Kırıkhan Yalankoz mevkiindeki sınır karakolundan Afrin’e giden komando birliği komutanları, arkadaşları ve vatandaşlar tarafından uğurlandı. Operasyon bölgesine giden bir askerin, “Düğüne gidiyoruz biz” demesi duygu dolu anlar yaşanmasına sebep oldu.

Haberin Devamı

Afrin’in köyünde sevinç gözyaşları

Harekat kapsamında ele geçirilen ilk yerleşim yeri olan ve kontrolü ÖSO güçlerince sağlanan Şenkal köyüne siviller dönmeye başladı. 5 çocuğuyla traktör kasasına binen Kürt kökenli kadın, “ata toprakları”na sevinç gözyaşlarıyla giriş yaptı, ÖSO askerlerini alnından öptü.

Zırh delicilerle vuruyoruz!

Hassa sınırının sıfır noktasına konuşlanan Türk tankları, terör örgütü mevzilerini ‘zırh delici toplar’la vurdu. Çok sayıda tank ise cephane, yakıt ve askeri malzeme ikmali için geri döndü. Sınır karakoluna yakın yerde, sabah saatlerinde, konuşlanan ‘M60T’ tanklarının yanında, çok sayıda kullanılmış ‘zırh delici’ top mermisi görüldü. Kilis ile Hatay’dan Afrin’in iç bölgelerine de sevkiyat sürüyor.

Yörük teyze için!

Zeytin Dalı Harekatı’nın ikinci gününde Afrin’e karadan girildi. Önce zırhlı birliklerinin sınırı geçişi sırasında ise duygusal anlar yaşandı. Bu olayların birine ise Hassa Köyü şahitlik etti. Bölgede kıl çadırlarda yaşayan Yörükler kurban keserek Mehmetçiği Afrin’e uğurladı. Yörük kadınları kesilen kurbandan yaptıkları kavurmaları askerlere ikram etti. Onların bu anne şefkatiyle yaptıkları paylaşıma Mehmetçik’ten cevap gecikmedi. Operasyona katılan tankçılar teröristlere attıkları bombanın üzerine “Allah razı olsun Yörük teyze!” yazdı.

Haberin Devamı

YPG öne sürdü, ÖSO vurmadı!

TSK tarafından başlatılan Zeytin Dalı Harekatı’nda beklenen oldu. PKK-YPG terör örgütü ön saflara çocukları sürdü. Burseya Dağı’nda meydana gelen çatışmalarda ÖSO birlikleri birçok teröristi etkisiz hale getirirken 2 çocuğu ise gözaltına aldı. PKK-YPG tarafından ellerine silah tutuşturulan çocuklar sağ olarak gözaltına alındı.

Yabancı teröristler Afrin’e gidiyormuş!

PKK-YPG’li teröristlerin eğitiminde büyük rol oynayan yabancı teröristler, Afrin’deki çatışmalara katılma kararını aldıklarını Kobani’de düzenledikleri basın toplantısında açıkladı. Aralarında Hollandalı, Japon, İngiliz ve ABD olmak üzere birçok ülkeden gelen teröristler aralarında seçtikleri sözcüleri aracılığı ile Afrin’e gideceklerini söylediler. Bu teröristlerin sayısının 40 civarında olduğu belirtildi.

Haberin Devamı