Gazete Vatan Logo

3 terörist öldürüldü

TSK, Bingöl Kiğı'da çıkan çatışmada 3 teröristin öldürüldüğünü açıkladı.

3 terörist öldürüldü

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Bingöl Kiğı’da icra edilen operasyonda; güvenlik güçleri ile bölücü terör örgütü mensubu teröristler arasında çıkan çatışmada, 3 teröristin ölü ele geçirildiğini açıkladı.

TSK'dan 18 Mayıs Perşembe günü yurt içinde meydana gelen önemli olaylara ilişkin açıklama yapıldı.

Açıklamaya göre; Bingöl Kiğı’da icra edilen operasyonda; güvenlik güçleri ile bölücü terör örgütü mensubu teröristler arasında çıkan çatışmada, üç terörist ölü olarak, üç Kalaşnikof piyade tüfeği, 514 fişeği ve dört el bombası ile birlikte ele geçirildi.

Tunceli Nazımiye’de güvenlik güçleri tarafından icra edilen operasyonda bölücü terör örgütü mensubu iki terörist yakalandı.

Hakkari Yüksekova’da icra edilen operasyonda; tespit edilen bir mağara içerisinde bir Kalaşnikof piyade tüfeği, 56 Doçka Uçaksavar makineli tüfek fişeği, 23 büyük tüp, 180 litre mazot ve muhtelif yaşam malzemesi ele geçirildi,tespit edilen iki el yapımı patlayıcı imha edildi.

Erzurum Karayazı’da güvenlik güçleri tarafından icra edilen arazi aramasında tespit edilen bir sığınakta, bir RPG-7 roketatar mühimmatı, 1.428 adet 7,62 mm fişek, bir şarj cihazı, iki şarjör ve el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan çok miktarda malzeme ele geçirildi.

Haberin Devamı

Bingöl Adaklı’da güvenlik güçleri tarafından icra edilen arazi aramasında, tespit edilen iki el yapımı patlayıcı imha edildi.

Şırnak Silopi’de, Irak Kuzeyi barınma alanlarından kaçan bölücü terör örgütü mensubu dört terörist güvenlik güçlerine teslim oldu.

Şanlıurfa Suruç’ta Suriye’nin Ayn-El Arap bölgesinden kaçan PYD/PKK terör örgütü mensubu bir terörist güvenlik güçlerine teslim oldu.