Gazete Vatan Logo

3 şanslı Türk alabilecek

İtalyan süper spor otomobili üreticisi Lamborghini’nin 6 yıldır beklenen SUV modeli nihayet ortaya çıktı. Lamborghini, Urus ismini verdiği SUV’un üzerindeki örtüyü kaldırdı.

3 şanslı Türk alabilecek

Markanın ilk süper lüks SUV’u Urus’ta 650 beygir güç ve 850 Nm tork üreten 4.0 litre V8 benzinli motor kullanıldı. Urus, bu güçlü motor sayesinde 0’dan 100 km/s hıza sadece 3.6 saniyede ulaşıyor. Aracın maksimum hızı 305 km/s. Lamborghini Urus, Bentley Bentayga ile Mercedes-Benz G65 AMG’yi sollayarak segmentinin en güçlü ve en hızlı SUV’u unvanını aldı. İtalyan üreticinin Urus’la ilgili hedefleri büyük. Lamborghini CEO’su Stefano Domenicali, Urus’un 2018’in ikinci çeyreğinde pazara sunulacağını ve ilk yılında 1.000-1.500 adetlik siparişe yetişebileceklerini belirtti.

Lamborghini, Urus ile spor modellerin toplamı kadar satış gerçekleştirmeyi planlıyor. Şirket 2017’de

3 bin 500 üzerinde satışa ulaşacak. Marka 2019’da sadece Urus modelinden 3 bin 500 adet satmayı hedefliyor. Domenicali, talebin gelmesi halinde 4 bin adetlik üretime çıkabileceklerini söyledi. Lamborghini’nin satışları böylece ikiye katlanarak 8 bine çıkacak.

Urus’un fiyatı 2.7 milyon lira

AUDI-Bentley-Lamborghini Genel Müdürü Gino Bottaro, geçen hafta Urus’un Bologna Santa Agatha’daki fabrikasında düzenlenen tanıtımına katıldığını ve aracın büyük ilgi gördüğünü belirterek, “Urus ilk olarak Cenevre Otomobil Fuarı’nda tanıtılacak. Haziran ayı gibi satışa sunulacak” dedi.
Lamborghini Urus’u Ağustos-Eylül gibi Türkiye’ye getireceklerini kaydeden Bottaro, 2018 için sadece 3 adetlik kotalarının olduğunu söyledi.
Bottaro, şöyle devam etti:
“Urus geçen hafta Pazartesi günü tanıtıldı. Urus’la birlikte Salı gününden Cumartesi’ye kadar 30 kişi ‘Ne zaman gelir, fiyatı ne olur?’ gibi sorular için showroom’a geldi. 50 müşteri telefon etti. Urus’a şimdiden yoğun talep var. İlk yıl yaklaşık 1.500 adetlik üretim var. Bize de sınırlı sayıda araç düşüyor. 2019’da üretim 3 bin 750 adede çıkacak, biz de 5’ten fazla Urus alabilmek için ana merkezi zorlayacağız. Urus’un Türkiye fiyatı 500-600 bin euro (2.2-2.7 milyon TL) arasında olacak.”

Haberin Devamı