Gazete Vatan Logo

250 işçi CHP'li belediyeyi bastı

Grev kararı alan 600 temizlik işçisinden 12’si Başkan Taşdelen tarafından jet hızıyla işten atıldı. Bunun üzerine 250 işçi arkadaşlarının işe geri alınması için Çankaya Belediye binasını bastı

250 işçi CHP'li belediyeyi bastı

CHP'li Çankaya Belediyesi'nde çalışan 600 taşeron temizlik işçisi geçtiğimiz günlerde davul zurna eşliğinde sendikal hakları için greve gideceğini açıkladı. 18 Aralık günü iş bırakma eylemi yapacak olan 600 işçi, haklarını alana kadar ilçedeki çöpleri toplamayacağını açıklamıştı. İşçilerin bu kararının ardından Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, işçilerin bağlı olduğu Nakliyat-İş Sendikası'nın temsilcisi olan 12 kişiyi işten kovdu. Greve gidecek işçiler üzerinde baskı oluşturan Çankaya Belediyesi'nin iş bırakma eylemine katılacak işçileri de kovmakla tehdit etti iddia edildi.

OTURMA EYLEMİ YAPTILAR

Çankaya Belediyesi'nin arkadaşlarını işten kovmalarına ve tehditlere daha fazla dayanamayan işçiler dün belediyenin hizmet binasını bastı. Bina içerisinde, slogan atan işçiler Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen ile görüşmek istedi. Randevu talebine yanıt alamayan işçiler belediye içerisinde oturma eylemi başlattı. Nakliyat-İş Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu'nun da katıldığı eylemde Ankara Emniyeti'ne bağlı çevik kuvvet ekipleri de geniş güvenlik önlemi aldı.

Haberin Devamı

POLİS MÜDAHALE ETTİ

İşçilerin eylemi polisin müdahalesi ile son buldu. Bazı işçilerin yaralandığı eylemde polis biber gazı kullandı. Aralarında sendika yöneticilerinin de bulunduğu bazı işçiler polis tarafından gözaltına alındı. Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen sessizliğini hala korurken kovulan işçilerin işe geri alınıp alınmayacağı ise merak konusu oldu. (Sabah)