Gazete Vatan Logo

25 milyon liraya yenilendi 100 mağaza hedefi koydu

Ali Rıza Gültekin’in satın aldığı ve 25 milyon lira yatırım yaparak yenilediği Crispino, büyüme planları yapıyor. Crispino’da hedef 3 yıl içinde 100 mağazaya ulaşmak ve yurtdışına açılmak.

Erkek giyim markası Crispino, 1999 yılında kuruldu. Kısa sürede tanınan Crispino’nun sahibi grup sıkıntıya girince marka 2012 yılında el değiştirdi ve Gültekin Grup bünyesine katıldı. 20 yıl Avusturya’da yaşayan ve restoran işleten, 2000 yılında Türkiye’ye dönen Ali Rıza Gültekin’in satın aldığı ve 25 milyon liradan fazla yatırım yaparak yeniden ayağa kaldırdığı Crispino, şimdi büyüme planları yapıyor.

Boyner Grubu’na geçen YKM’de 15 yıl üst düzey yöneticilik yapan Günseli Oral ve ekibini transfer eden Ali Rıza Gültekin, önümüzdeki 3 yıl içinde 100 mağazaya ulaşma hedefi koydu. Bir diğer hedef ise yurtdışında da mağazalaşıp markanın bilinirliğini artırmak...

Markayı canlandırdı

Türkiye’ye döndükten sonra inşaat işine ağırlık verdiğini, tekstil sektörüne girme kararı alınca satılık markaları incelediğini anlatan Ali Rıza Gültekin, “Tekstile girip bu alanda büyüme planımız gelişti. Birkaç marka vardı ama biz bilinirliği yüksek olduğu için Crispino’yu seçtik. Marka son dönemde kan kaybı yaşamıştı ama eski günlerine döndürebileceğimizi düşündük. İlk sene acemiydik ama şimdi iyiyiz. YKM’den ekip transfer ettik, yatırıma ağırlık verdik. Nitekim satın alma ve mağazalaşmaya 25 milyon liranın üzerinde yatırım yaparak markayı ayağa kaldırmayı başardık” diye konuştu.

Genel Müdür Günseli Oral ise özellikle Anadolu’da at amblemi yüzünden çok sevilen Crispino’da birçok yeniliğe imza attıklarını söyledi. Oral, şöyle devam etti: “Marka kan kaybetmişti ama bilinirliği yüksekti. Önce koleksiyona odaklandık. Biz geldiğimizde koleksiyon casual’a kaymıştı. Biz yeniden yüzde 65 oranında takım elbiseye döndürdük. Sonra mağaza açmaya başladık. Verimsiz mağazaları kapattık. Şu anda 19 mağazamız var. 20 Boyner YKM’de, büyük alışveriş merkezlerinde corner olarak varız. Bayilikleri artıracağız. Zonguldak, Konya, Van’da bayilikler vereceği. Şanlıurfa’da kendimiz mağaza açacağız. Bu yıl 15 civarında mağaza açma hedefimiz var. Üç yıllık hedefimiz ise 100 mağazaya ulaşmak. Toptan grubumuzu da canlandırdık. Toptan ağımızı geliştireceğiz. Hızlı değil sağlam adımlarla büyümek istiyoruz.”

Takım elbiseye ağırlık

Crispino Exclusive’i yaratma planları olduğuna da değinen Oral, bu markayla daha üst gelir seviyesinde müşteriye ulaşmayı hedeflediklerini ifade etti.

İlk mağaza Irak’ta açıldı

GÜNSELİ Oral, üretimin yüzde 85’ini Türkiye’de yaptırdıklarını vurguladı. İstanbul ve Adana’daki üreticilerle çalıştıklarını kaydeden Oral, yurtdışı projeleri hakkında ise şu bilgileri verdi: “Yurtdışıyla ilgili planlarımız var. İlk mağazamızı Irak’ta açtık. Buradaki ikinci mağazamızı da 8 ay sonra açacağız. Irak dışında Rusya ile ilgili hedeflerimiz var. Almanya ve Avusturya da mağaza açmayı planladığımız ülkeler arasında.”

Uygun fiyata inovatif ürünler

GÜNSELİ Oral, yeniden yapılanma sürecinde inovasyona önem verdiklerini anlattı. Oral, şöyle devam etti:

“Tüketici artık herşeye dikkat ediyor. Biz de katma değerli, inovatif ürünler yapıyoruz. Kırışmayan takım elbiseler, kolay ütülenen gömlekler, bakteri üretmeyen çorap ve tişört gibi ürünler geliştiriyoruz. Çünkü sektörde rakip çok ve rekabet yoğun. Doğru ürünü doğru fiyatla vermek zorundasınız. Bizde takım elbise fiyatları 169-399 TL, ceket 159-249 TL, gömlek 29-89 TL, pantolon 49-99 Tl arasında değişen fiyatlara satılıyor.”

BOĞAZ’DA OTEL YAPACAK

Ali Rıza Gültekin; 12 yıldır inşaat sektöründe proje geliştiriyor. Silivri ve Beylikdüzü’nde konut ve iş merkezleri yapmış, şu anda Çekmeköy’de projeleri var. Gültekin, “Antalya’da otellerimiz var. Kireçburnu’nda denize sıfır arsa aldık. Yanındaki arsayı da alabilirsek butik bir otel yapacağız” dedi.

Haberin Devamı