Gazete Vatan Logo

25 aşiret ve Milli Ordu’dan destek

Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı’nda TSK ile hareket eden ÖSO’nun çatı örgütü Milli Ordu ile 25 aşiret, teröristlere karşı Mehmetçik ile birlikte savaşacak.

25 aşiret ve Milli Ordu’dan destek

Türkiye terör örgütü PKK'nın Suriye'deki kolu PYD/YPG'ye öldürücü darbeyi vurmak için hazırlanıyor. Böylece, kuzeyden başlayıp Karaçok Dağı ve Sincar üzerinden Kandil'e uzanan terör koridoru temizlenecek. Bölgede güvenliğin sağlanmasının ardından yerinden edilen Arap, Türkmen ve Kürtler'den oluşan yüz binlerce sivil evine dönecek. Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekâtlarında TSK ile beraber hareket eden ÖSO'nun çatı örgütü Milli Ordu da Mehmetçik ile birlikte en ön hatta savaşmak için emir bekliyor. Özel Kuvvetler görevlileriyle bir araya gelen Milli Ordu komutanları operasyona son şeklini verecek görüşmeleri gerçekleştirdi. Arap, Türkmen ve Kürt aşiret temsilcileriyle de görüşmeler gerçekleştirildi. Toplantılara katılan yaklaşık 25 aşiret Türkiye ile birlikte hareket edecek.

EVİMİZE DÖNMEK İÇİN UMUT

Suriye Türkmen ve Arap Aşiretleri Birliği'de operasyonla ilgili yazılı açıklama yaptı. Operasyonun bir "umut" olduğu belirtilen açıklamada, "Kendi topraklarımıza geri dönmek ve terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın paralı teröristlerini temizlemesi için Türkiye'den acil müdahale etmesini rica ediyoruz" denildi.

Haberin Devamı

3 METRELİK HENDEKLER KAZIYOR

YPG'li teröristler başta Tel Abyad olmak üzere Ayn el Arab, Resulayn, Kamışlı, Cerablus'un hemen karşısında bulunan Zor Mağar ve Münbiç'in etrafına hendekler kazıp siperler yapıyor. Olası TSK operasyonuna karşı ağır zırhlı araç ve tankların geçmesini engellemek için kentlerin etrafını Afrin'de olduğu gibi derinliği 3 metreyi bulan kilometrelerce uzunlukta hendekler ile çeviriyor.Teröristler, beton, kum torbaları ve akordeon engellerle güçlendirilmiş gözetleme kulelerinde nöbet tutuyor.

ABD'DEN KABUL EDİLEMEZ AÇIKLAMA

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) sözcülerinden Binbaşı Sean Robertson Suriye'deki güvenlik kaygılarına yönelik tek çözümün ABD ile Türkiye arasındaki karşılıklı dayanışma olduğunu ifade etti. Robertson "Suriye'nin kuzeydoğusunda ABD askerlerinin bulunduğu veya yakınlarında olduğu bölgelere yönelik herhangi bir tarafça atılacak tek taraflı adım büyük bir kaygıdır ve bu tür adımları kabul edilemez addederiz. Koordinasyonsuz askeri operasyonlar ortak menfaatlerin altını oyacaktır" dedi.

Haberin Devamı

Kaynak: Sabah