Gazete Vatan Logo

23 Nisan oturumunda CHP'li Özel'in sözleri, Başbakan Yıldırım'ı kızdırdı

Meclis'in 23 Nisan özel oturumunda gerginlik yaşandı. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'in 15 Temmuz'da Başbakan Binali Yıldırım ile ilgili sözlerine çok kızan Yıldırım, "O gece tanklar senin genel başkanına yol verirken bu ülkenin başbakanı uçaklara “alçakları vurun” demiştir" dedi.

23 Nisan oturumunda CHP'li Özel'in sözleri, Başbakan Yıldırım'ı kızdırdı

TBMM'nin açılışının 98. yıl dönümü ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Meclis Başkanı İsmail Kahraman başkanlığında özel gündemle toplandı. Genel Kurul'daki görüşmeleri izlemek üzere Meclise geldi. Erdoğan, Mecliste TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın tarafından resmi törenle karşılandı. AK Parti'li vekiller Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı ayakta alkışladı. Erdoğan, vekilleri Rabia selamıyla selamladı. Tören kıtasını selamlayan Erdoğan'ı, Şeref Kapısı önünde TBMM Başkanı İsmail Kahraman karşıladı. Erdoğan daha sonra, Genel Kurulda kendisi için ayrılan locaya geçti. Genel Kurul'a sırasıyla CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Binali Yıldırım, MHP Lideri Devlet Bahçeli geldi.

GENEL KURUL'DA OTURMA DÜZENİ DEĞİŞTİ

Genel Kurul'da oturma düzeni soldan sağa MHP, İYİ Parti, HDP, CHP ve AK Parti olarak değişmiş oldu. İYİ Parti sıralarına oturan ilk isim Kayseri milletvekili Yusuf Halaçoğlu oldu. Halaçoğlu bir ara öne eğilip sıra önüne asılan İYİ Parti tabelasına baktı. Genel Kurul boyunca İYİ Parti sıralarında Halaçoğlu ile Balıkesir Milletvekili İsmail Ok yan yana oturdu. Daha sonra İzmir milketvekili Aytun Çıray gelerek iki vekilin arka sıralarına oturdu. 3 vekil zaman zaman kendi aralarında konuştu.İYİ Parti'ye geçen CHP'liler Genel Kurul'a girince önce CHP sıralarına gitti. Ancak, 15 Vekil, İYİ Parti sıralarına oturmadı. Vekiller, CHP sıralarının en arkasında hep birlikte oturdu.

Haberin Devamı

AK PARTİ ADINA BAKAN YILMAZ KONUŞTU

AK Parti adına Başbakan Binali Yıldırım yerine Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz konuştu. Yılmaz şunları söyledi: "TBMM'nin 98. kuruluş yıldönümünü kutluyorum. Bugün çocuklarımızın bayramı. Kahraman şehitlerimizin bayramı. Ordusu galip gelsin diye aç kalan aziz milletimin çocuklarının bayramı. Meclisimizin ilk Başkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve silah arkadaşlarını saygıyla anıyorum." Toplantıda konuşan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu da soru önergelerinini yanıtlanmadığını dile getirdi.

15 TEMMUZ ATIŞMASI

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na AK Parti Grup Başkanveli Mustafa Elitaş yanıt verdi ve 15 Temmuz gecesi belediye başkanın evinde kave içtiğini dile getirdi. Elitaş'a CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel yanıt verdi. Özel, konuşmasında Başbakan Binali Yıldırım'ın 15 Temmuz gecesi Ilgaz Tüneli'ned saklandığını öne sürdü.

Haberin Devamı

BAŞBAKAN ÇOK SİNİRLENDİ

Bu sözlere Başbakan Binali Yıldırım çok sinirlendi. Söz alan Yıldırım, "Burada ana muhalefet partisinin hatibi şahsımı hedef alarak darbe gecesi benim tanklar eşliğinde evimden çıkarıldığımı emniyetli bir yere götürüldüğümü ifade etmiştir. O gecenin gerçeği şudur. "O gece tanklar senin genel başkanına yol verirken bu ülkenin başbakanı uçaklara “alçakları vurun” demiştir. Bu mücadeyi yapmıştır" dedi.