Gazete Vatan Logo

206 YTL taksitle ev sahibi olma imkanı

TOKİ’nin İstanbul Tuzla’da 7 bin YTL peşinat ve aylık 206 YTL taksitle satışa çıkardığı 660 konut için başvuru süresi yarın başlıyor. Hadımköy’de de 314 YTL taksitle daireler satılacak

TOKİ 16 Nisan’da Türkiye genelinde 200 YTL’den başlayan taksitlerle 36 bin 560 konut satışa çıkartacağını açıklaması tüketicilerde büyük bir heyecana neden olurken, İstanbul’da birçok kişi Kurumu’un kapasına dayandı. TOKİ yetkilileri başlangıçta “İlan yanlış anlaşıldı. İstanbul’da 400 YTL’den düşük taksitle ev yok” derken gelen ısrarlar üzerine geri adım attı. İstanbul Tuzla’da 400 YTL taksitle satışa çıkartılan konutların aylık taksiti 206 YTL’ye indirildi. Kampanya 31 Mayıs’ta bitecek.

Konuyla ilgili bilgi veren TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, “İstanbul’da aylık taksitler normalde 400 YTL’den başlayacaktı. Fakat gazetelerde çıkan haberler üzerine İstanbul’da telefonlarımız kilitlendi. Satış ofisimizin önünde binlerce kişilik kuyruklar oluştu. Herkes aylık 200 YTL taksiti sordu. Biz de bunun üzerine 7 Mayıs’ta İstanbul’da satışa çıkaracağımız Tuzla’daki konutların aylık taksitini 400 YTL’den 206 YTL’ye düşürdük. Hadımköy’de ise aylık taksitler 314 YTL’den başlıyor. Peşinatı da 4 bin YTL’den 7 bin YTL’ye çıkardık” diye konuştu.

TOKİ Tuzla’da 74 ile 84 metrekare arasında değişen 660 konutu 44 bin 100 ile 67 bin 116 YTL arasında değişen fiyatlarla satacak. 180 ay vade yapılacak kampanyada aylık taksitler 206 ile 333 YTL arasında değişiyor. Alt gelir grubu için yapılan bu kampanyada aylık geliri 840 YTL’nin altında olanlar katılabilecek.


İsthanbul’da örnek daireler hazırlandı

Han Yapı’nın ilk projesi olan Beylikdüzü’ndeki İsthanbul projesinde örnek daireler hazırlandı.

Han Yapı Genel Müdür Yardımcısı Leyla Üstel Çağatay, “Türkiye’nin en büyük maketini hazırlayarak sektörde bir rekor kırmıştık. İnşaata başladığımız Eylül ayından bu yana geçen 8 ayda örnek daireler hazarlayarak bir başka rekora imza attık” dedi.

Bin 700 konutluk projenin ilk etabının 2008’in ilk yarısında teslim edileceğini hatırlatan Çağatay, 2009 yılında 3 etabın tamamının teslim edileceğini kaydetti. Birinci ve ikinci etapta satış oranlarının yaklaşık yüzde 85’den fazla olduğunu belirten Leyla Üstel Çağatay, “Yakında üçüncü etabın satışına başlayacağız. Gerekli izinleri almak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Tüketici odaklı bir proje geliştirdik. Bu projenin değeri içinde yaşam başladığı zaman çok daha iyi anlaşılacak” diye konuştu.

İsthanbul’un deprem konusunda İstanbul’un en hassas projesi olduğuna dikkat çeken Çağatay, “Projenin neredeyse her aşaması Sayın Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara tarafından denetleniyor. Şirketimizin hissedarları bu konuda çok hassas” dedi.

Haberin Devamı