Gazete Vatan Logo

2020-2021 İlkokul kayıtları ne zaman başlıyor? Çocuğum hangi okula gidecek?

Milli Eğitim Bakanlığı, eylül ayında ilkokula başlayacak çocuklar için yaz okulları açılıyor. Bu kapsamda eylül ayında ilkokula başlayacak ancak ana sınıfına devam etmemiş çocukların ilkokula hazırlanmaları amacıyla yaz okulları açılabilecek. Peki, 2020-2021 İlkokul kayıtları ne zaman başlıyor? Çocuğum hangi okula gidecek diyen aileler için işte MEB ilkokul kayıtları ile ilgili merak edilenler...

2020-2021 İlkokul kayıtları ne zaman başlıyor? Çocuğum hangi okula gidecek?

Milli Eğitim Bakanlığı corona virüs nedeniyle eğitimi uzaktan eğitim uygulamasıyla tamamladı. Ancak bu yıl anaokullarına giden 2020-2021 Eğitim Öğretim Yılında 1. sınıfa nasıl geçecek öğrenciler için sürecin nasıl işleyeceği konusu merak ediliyor. Peki, 2020-2021 İlkokul kayıtları ne zaman başlıyor? Çocuğum hangi okula gidecek sorusunu soran veliler için işte MEB ilkokul kayıtları ile ilgili detaylar...

MEB OKUL ÖNCESİ YAZ OKULLARI NE ZAMAN AÇILACAK?

Milli Eğitim Bakanlığından (MEB) 81 ile 2019-2020 eğitim öğretim yılı sene sonu iş ve işlemlerine ilişkin yazı gönderildi. Yazıda, daha önce 19 Haziran'a kadar açık tutulan okul öncesi eğitim kurumlarına ilişkin yeni bir gelişmeye yer verildi. Bu kapsamda eylül ayında ilkokula başlayacak ancak ana sınıfına devam etmemiş çocukların ilkokula hazırlanmaları amacıyla yaz okulları açılabilecek. Bunun yanında okul öncesi eğitime devam etmiş çocuklar için de yaz kulüpleri düzenlenecek. Velilerin yazılı talepte bulunmaları halinde bu öğrencilerin de sınıf tekrarı yapabilmelerine imkan sağlanacak.

Haberin Devamı

2020-2021 İLKOKUL KAYITLARI NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Corona virüs nedeniyle ana okullarına devam edemeyen öğrenciler için yaz okulu açılması ile ilgili gelişmenin ardından pek çok veli de eylül ayınca açılacak okulların kayıt tarihlerini merak ediyor. Milli Eğitim Bakanlığı eylül ayında açılacak okullar için kayıt tarihlerini henüz açıklamadı.

ÇOCUĞUM HANGİ OKULA GİDECEK?

İlkokula başlama yaşı hakkında detayları merak eden vatandaşlar, "2019-2020 Öğretim Yılı Okul Öncesi - İlkokul - Ortaokul e-Kayıt Sonuçları" ekranını kullanabilecek. Veliler, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından hizmete konulacak e-kayıt sistemi üzerinden, okul öncesi, ilkokul ve ortaokul kayıt sorgulama işlemlerini gerçekleştirebilecekler. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açılacak e-Kayıt sisteminin aktif olacağı tarihler henüz belli olmadı.

E OKUL KAYIT SORGULAMA EKRANINI İÇİN TIKLAYIN
İLKOKULA BAŞLAMA YAŞI NASIL HESAPLANIR?
İlkokula başlama yaşını, aşağıdaki otomasyon üzerinden doğum tarihini girerek kolayca öğrenebilirsiniz.
MEB YAŞ HESAPLAMA MODÜLÜ İÇİN TIKLAYIN

Haberin Devamı