Gazete Vatan Logo

2019 iPhone modelleri daha ucuz olacak

Apple’ın önümüzdeki yıl satışa sunacağı yeni iPhone modellerine ilişkin ilk bilgilere ortaya çıkmaya başladı. İddialara göre, 2019 iPhone modelleri farklı bir anten teknolojisine sahip olacak. Böylece iPhone fiyatları daha ucuz olacak

2019 iPhone modelleri daha ucuz olacak

Apple’ın geçtiğimiz Eylül ayında tanıttığı yeni nesil iPhone modelleri henüz ülkemizde satışa sunulmuş değil. Hatta satışa sunulmak bir yana, henüz fiyatları bile belirlenmedi. Fakat şimdiden 2019 iPhone modelleri ile ilgili iddialar ortaya çıkmaya başladı. Bu iddiaların kaynağı ise Apple’a yakınlığıyla tanınan ünlü analist Ming Chi Kuo.

Kuo’nun yayınladığı son rapora göre Apple, 2019 iPhone modelleri için maliyet tablosunu biraz daha düşürmek istiyor. Doğal olarak bu durum satış fiyatlarına da yansıtılmış olacak.

Apple’ın maliyeti kısmak için başvuracağı ilk yöntem ise yeni bir anten teknolojisi üzerinde çalışmak olacak.

Cupertino merkezli şirket, 2017’de satışa sunduğu iPhone X ile birlikte 6’lı LCP anten tasarımına geçmişti. Bu tasarım anlayışı iPhone XS, XS Max ve XR’da da devam etti. Fakat LCP antenlerin tedarikçisinin sınırlı olması ve maliyetinin biraz yüksek olması, Apple’ı yeni bir arayışa itti.

Kuo’nun iddiasına göre, 2019 iPhone modelleri için 2 LCP, 4 MPI antenden oluşan karma bir yapı tasarlandı. Bu sayede Apple’ın anten tarafındaki maliyetini yarı yarıya azaltacağı iddia ediliyor. Yine de henüz ortada kesin bir bilgi bulunmadığını hatırlatalım. Malum yeni iPhone modellerinin duyurulmasına henüz çok uzun bir süre var.

Haberin Devamı