Gazete Vatan Logo

2017’de modaya kimler yön verdi

Her dönemde olduğu gibi bu yıl da moda tasarımcıları dünyaya yön veren güçlü kadınların tarzından etkilendi. ABD’nin first lady’si Melania Trump ile Fransa first layd’si Brigitte Macron ve baharda İngiliz Kraliyet ailesine girecek olan Meghan Markle stilleriyle ön plana çıktı.

2017’de modaya kimler yön verdi

Tarihte bazı figürler var ki onların ne giydiği ne çıkardığı hep modacılara ilham olmuştur. 2017’de de modacılar hem geçmişten hem de günümüzün güçlü kadınlarından etkilendi, moda tutkunları onların kılık kıyafetlerini takibe alıp kendi stillerini oluşturdu. Bu yılın ilham kaynakları arasında 2. Elizabeth, Jacqueline Kennedy, Fransa first lady’si Brigitte Macron, Melania Trump ve baharda kraliyet ailesine girecek olan Meghan Markle var...

Modacıların ilham kaynağı

Yüzyılın en büyük moda ikonlarından biri herkesin üzerinde hemfikir olduğu Jacqueline Kennedy... Diğer bir isim ise tarzıyla olduğu kadar hali ve tavrıyla 2.Elizabeth’dir.

Netflix’te yayınlanan The Crown dizisi ile Jackie filmi saygıdeğerlik konusunda tasarımcıları hep etkiledi. The Crown’dan yola çıkarsak kraliçe bu dizi ile bu yıl da modanın odağında oldu. Erdem Moralıoğlu geçtiğimiz eylül ayındaki defilesinde 1956’da kraliçenin, Duke Ellington’la Leeds’te tanıştığı günlerden ilham aldı. .

Melania’nın giydiklerini modacılar kayıt ediyor

Haberin Devamı

Amerika’nın first lady’si MelaniaTrump’ın stili de Kennedy ilhamını sık sık ortaya koyuyor. Bilindiği gibi Melanie Trump geldiği günden beri Jacqueline Kennedy’in tarzını bugüne taşıyor. Seçtiği kıyafetlerin çoğu Jacqueline Kennedy’den alıntılar. Yemin törenindeki mavi takımı ya da genellikle seçtiği Dolce&Gabbana takımlarla Melania Trump oyunu kitabına göre oynuyor. 1962’de Jackie Kennedy’nin getirdiği bu moda anlayışı ile aynı pozisyonlarda nasıl giyinilmesi gerektiğinin adımlarını takip ediyor gibi. Tasarımcılar her ne kadar kendisini giydirmeyeceğini -W söylese de giydiği her şey kayıt altına alınıyor.

Mini etek uzmanı Madame Macron

Fransa first lady’si Brigitte Macron 64 yaşında ve kendisi bir moda neferi. Gittiği her yerde gözler Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’dan 25 yaş büyük olan eşi Brigitte Macron’un üzerinde oluyor. Herkes kendisinin ileri yaşına rağmen sürekli mini tercih etmesini konuşuyor. Katıldığı siyasi gezilerde politik toplantılarda hiçbir şeye aldırış etmeden sürekli mini tercih ediyor. Sürekli dedikodu yapılsada şimdiden Macron’un minileri bir çok tasarımcıya ilham vermeye başladı bile.

Haberin Devamı

İngiltere’de Markle çılgınlığı başladı

Prens Harry ile nişanlandığını 27 Kasım’da duyuran Meghan Markle baharda kraliyet ailesine giriyor.

Bu önemli haberle birlikte bütün İngiliz medyası gözünü Amerikalı oyuncuya çevirdi. Giydikleri gün be gün haber oluyor, taktığı bir çanta modeli 11 dakikada tükenmiş. Finlay and Co isimli gözlük markası Markle’ın taktığı 120 poundluk bir gözlükten 20 bin poundluk satış elde etmiş. Böyle giderse Markle kısa sürede kitleleri peşinde sürükleyecek.

Donatella Versace yüzünü geçmişe döndü

DonatellaVersace’nin 2018 ilkbahar-yaz defilesinde kimsenin Gianni Versace’nin top modelleri Linda, Christie, Naomi ve Tatjana Patitz’in yerine 1991 yılında podyumdaki Naomi Campbell, Carla Bruni, Helena Christensen, Claudia Schiffer ve Cindy Crawford’la kızı Kaia’yı beklemediğini düşünüyorum. Peki 2017’de neden o tarihi moda anına geri dönüldü. Çünkü bu süpermodellere hayranlığımız hiç azalmadı. Onların özel hayatına estetik kaygılarına hatta botoks ya da dolgularla nasıl yaşlandıklarına dair ilgimiz hiç bitmedi.

Haberin Devamı

Muhafazakarlık zamanı

Muhafazakar modası ki dünyanın tamamı böyle bir modanın yükseleceğinden bile haberdar değilken Max Mara’da Emilia Wickstead türbanlı model Halima Aden’i podyuma çıkardı. Dünyanın en çok konuşulan modellerinden biri olan Aden’in baştan ayağa kapalı bir kıyafet giydi. Muhafazakar moda internet sitelerinde de yükselişini sürdürüyor. The Handmaid’s Tale’ın kuvvetli mesajının modaya nüksetti mi bilinmez ama kim olursak olalım giyinmeyi seviyoruz.