Gazete Vatan Logo

2017 Bodrum-Çeşme-Alaçatı rehberi

Yaz mevsimi geldi, planlar, programlar yapılmaya başlandı. Peki bu yaz Bodrum -Alaçatı - Çeşme üçgeninde hangi mekanlar, beach'ler trend olacak? İşte rehberiniz...

2017 Bodrum-Çeşme-Alaçatı rehberi

Uzun yıllar altın çağını yaşayan ve rakipsiz kalan Bodrum eski popüleritesini korumaya çalışırken, son yılların yükselen trendleri Çeşme ve Alaçatı, eğlence hayatının nabzını tutan mekanlarıyla adından sıkça söz ettiriyor. Aralarındaki kıyasıya rekabet bu yıl da sürecek gibi. Alternatifiniz ise bol.

Ergun Yıldız (İşletmeci)

Yalıkavak in Türkbükü out

Yalıkavak'da Fenix ve Mufla yemekte ilk tercih edilen yerler. Ancak yeni açılacak Hazine, Ulus 29 ve Bi Alt kat ile eğlencede Türkbükü hakimiyetini kırabilir. X beach'de yine plajlar arasında o bölgenin en iyi yeri olur. Ama yazın bombası Bardakçı Koyu'na açılacak Klein olur.

Okan Bayülgen disko kralı!

Okan Bayülgen'in Bodrum'da programından esinlenerek açtığı "Dada Salon", yazın en çok konuşulan mekanlarından olur.

Gündüz ye, gece partilere ak

Türkbükü’ndeki Bella Sombra otel içindeki meze-tapas ağırlıklı restoranlarıyla ve geçen yaz çok ses getiren ve akşam üstü partileriyle belirli bir zümrenin adresi olur. İstanbul’daki şubesinin yanı sıra geleneksel Japon mutfağı için Mandarin Oriental Hotel’de de açılan “Kurochan by Ioki” de lezzetlerini Cennet Koyu’nda tatilcilerle buluşturacak.

Haberin Devamı

Molly Malone bu yaz Çeşme’ye damga vuracak

Esnaf, Cura ve Asma Yaprağı tabi ki olmazsa olmazlarından Alaçatı'nın. Müdavimleri için Fly Inn Beach ve içinde yer alan Bej yine popülaritesini koruyacak. Yeni açılacak Paradiso beach de ilgi görür. Klüp olarak House 44 ipi gögüsleyecektir. Ayrıca Hacı Memiş'de açılacak olan Kaf akşam üstü teras partileri için ideal. 130 yıllık bir Çeşme evinin bahçesinde yer alan Molly Malone's ise hem geleneksel 'pub food'u tatmalarını, hem de çeşitli bira ve kokteylleri beğenimize sunuyor.

Smooth crush ve acılı margarita çok tüketilir

Köy içindeki 5 Cocktails and More'da kokteylleri ve barı ile en popüler yerlerden olacaktır. Geçen yazın favorisi Smooth crush ve çilekli long weekend ve acılı margarita bu yaz çok tüketilir...

Didem Özgen (İşletme Danışmanı / Galen Hotel & Beach)

Eğlencenin adresi yine Sess olur

Türkbükü hattında Sess yine Türkçe kulüp olarak hakimiyetine devam eder. Yalıkavak Marina’da Zuma yine vazgeçilmez restoranların başında gelecek. Gündoğan Sail Loft kumsalda salaş eğlence peşinde koşanların gözdesi olur. Bodrum’da biz Galen Hotel &Beach olarak plajımızın konforu ile Türkbükü’nde en rahat plaj olarak biliniyoruz. Bu sezon restoranımız ve house müzik çalan gece kulübümüz ile de çok iddialıyız. Bir sürprizimiz de Mahmut Orhan’ın happy hour partilerimizde de çalacak olması.

Haberin Devamı

Likör ve ev yapımı kokteyller trend

Son yıllarda öne çıkan cinli kokteyller yine varlığını son hızla devam ettirecek. Ayrıca bar şeflerinin kendilerinin yaptığı özel tatlar ön planda olacak. Mesela çeşitli alkollerle meyveleri demleyerek ürettikleri likörler ve çeşitli baharatlarla yapılan ev yapımı soslarla hazırladıkları kokteyller en önemli trend. Şampanya ve Blush tabii ki yine popülaritelerini koruyacaklar. Benim yıllardır değişmeyen favorim Espresso Martini ise geçtiğimiz yıl Türkiye’de de hayran kazanmaya başladı.

Haberin Devamı

Gözlükler daha küçük ve hafif

Gözlükler daha küçük ve hafif artık. Plaj kıyafetleri de aynı şekilde rahat doğal malzemelerden gömlekler, elbiseler ve flip flop terlikler.