Gazete Vatan Logo

2014 LYS ek yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanıyor?

2014 LYS üniversite ek yerleştirme sonuçlarının ÖSYM tarafından dün açıklanacağı yönünde iddialar vardı. Fakat ÖSYM’nin resmi web sitesinden ek yerleştirmeler hakkında henüz bir açıklama yapılmadı. LYS ek yerleştirme sonuçları açıklanır açıklanmaz sizlerle paylaşacağız.

LYS Ek yerleştirme başvuruların sona ermesinin ardından açıklanacağı tahmin edilen LYS Ek Yerleştirme sonuçları merakla beklenmektedir. ÖSYM, sınav tercihlerini ve sonuçlarını 7 günden daha kısa bir sürede açıklamıştı. Ek yerleştirme sonuçlarının da kısa sürede açıklanmasını isteyen adaylar açıklandığı andan itibaren internet üzerinden başvuru yapabilecekler. Başvurularını yapan adaylar üniversiteye yerleşmeyi dört gözle bekleyecek.

Üniversitelerde Ne Kadar Ek Kontenjan Açıldı?

Ek yerleştirmeler, üniversiteye giremeyen öğrenci adaylar için ikinci bir şans niteliğindedir. Üniversiteler, açık öğretim fakülteleri de dâhil olmak üzere belirledikleri kontenjan sayısının 224 bin 97 olduğunu açıkladı. Ek kontenjanlar ile herhangi bir üniversiteye yerleşen adaylar daha öncesinde üniversiteye kayıt yaptırmış fakat gitmemiş olan öğrenci adaylarının oluşturduğu boşluğu değerlendirecekler. 224 bin 97 olarak belirtilen ek kontenjan sayısının 151 bin 127’si ön lisansa ait olacak, 72 bin 970’i ise lisans programlarına ait olacaktır. Merkezi yerleştirmelerde yurt içi ve yurt dışındaki üniversitelerin ayırdığı kontenjan sayısı 501 bin 235 olarak belirlenmiştir.

Devlet Üniversitelerinin Kontenjan Sayısı Ne Kadardır?

Açık öğretim de dâhil olmak üzere devlet üniversiteleri için 172 bin 897 kontenjan belirlenmiştir. Devlet üniversitelerinin açık öğretimi de dâhil ettiğimiz zaman ek yerleştirmeler için belirttiği kontenjan sayısı 45 bin 211 olarak belirtilmiştir.

Ek yerleştirme için ücret 10 TL olacak.

Ek Yerleştirme için bilgi edinmek isteyenler 2014 ÖSYS yükseköğretim programları Ek Yerleştirme Kılavuzunda yer alacaktır.

Adaylar, 2014-ÖSYS Ek Yerleştirme Kılavuzu'na ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden ulaşabilecek. Kılavuz dağıtımı ve satışı yapılmayacak. Ek yerleştirme için başvuracak adayların bu kılavuzu dikkatle incelemeleri gerekiyor. Kılavuz basılı olarak dağıtılmayacağından adayların ÖSYM'den yapılan duyuruları takip etmeleri yararlarına olacak.

Ek yerleştirme işlemleri, 2014 ÖSYS Kılavuzu, 2014-ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu ile 2014-ÖSYS Yükseköğretim Programlarına Ek Yerleştirme Kılavuzu'nda belirtilen esaslara göre yapılacak

Haberin Devamı