Gazete Vatan Logo

2 milyon liralık NSX’e 3 şanslı binebilecek

Dünyanın ilk hibrit süper spor otomobili Honda NSX, Türkiye’de satışa sunuldu. 581 beygir güç üreten aracın fiyatı 500 bin euro. NSX için ülkemize 3 kota ayrıldı

2 milyon liralık NSX’e 3 şanslı binebilecek

Honda’nın efsane spor otomobili NSX, Türkiye’de satışa sunuldu. Türkiye, NSX’in Avrupa’da satışa sunulduğu 5 ülkeden biri oldu. 500 bin euroluk (2 milyon lira) fiyat etiketine sahip olan aracı 3 şanslı müşteri satın alabilecek.

Yeni NSX, 4 yıllık geliştirme süreci sonunda hayata geçti. NSX, elektrikli motor kullanan dünyanın ilk süper spor otomobili unvanına sahip. Ön aksta 2 ve arka aksta 1 adet olmak üzere toplam 3 elektrikli motora sahip olan otomobilde ayrıca arkada ortada uzunlamasına konumlandırılan çift turbo beslemeli 3.5 litrelik V6 benzinli motor yer alıyor. Bu dört motor sayesinde NSX, 581 beygir güç ve 646 Nm tork üretiyor.

İntercity İstanbul Park Yarış Pisti’ndeki tanıtımda konuşan Honda Türkiye Başkanı Takuya Tsumura, “Yaşadığımız dönemin gerekliliklerini karşılamak için bir spor otomobil aynı zamanda birinci sınıf bir çevre performansı sunmalı. Bu inanışa dayanarak, yeni nesil NSX’i hibrit bir sistemle güçlendirmeye karar verdik. Sport Hybrid AWD sayesinde yeni Honda NSX, sürüş dinamiklerini artırmak için elektrikli motorları kullanan dünyanın ilk süper spor otomobili” dedi.

Haberin Devamı