Gazete Vatan Logo

2 milyon 300 bin haneye yeni destek! Günübirlik yevmiye ile çalışanlar...

Günübirlik yevmiye ile çalışanlar, hiç geliri olmayanlara para desteği. Corona virüsle mücadele kapsamında daha önce 2 milyon 111 bin haneye 1000 lira destek verilmişti. Desteğin kapsamı genişletiliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan 2 milyon 300 bin haneye yeni deste verileceğini duyurdu. Erdoğan ihtiyaç sahiplerinin valiliklere ve kaymakamlıklara telefonla ulaşabileceklerini dile getirdi.

2 milyon 300 bin haneye yeni destek! Günübirlik yevmiye ile çalışanlar...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kabine toplantısı sonrası corona virüsle mücadele kapsamında alınan yeni tedbirleri açıkladı. Sosyal yardım paketi ile daha önce 2 milyon 111 bin haneye 1000 lira destek verilmişti. Şimdi ise 2 milyon 300 bin haneye yeni destek verilecek. Bu destekten özellikle geliri olmayan, yevmiye, günlük kazancıyla hayatını sürdürmek zorunda olanlar yararlanacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada "Özellikle geliri olmayan, yevmiye, günlük kazancıyla hayatını sürdürmek zorunda olan ve hiçbir geliri olmayan vatandaşlarımıza çağrıda bulunmak istiyorum; valilik veya kaymakamlarımıza telefonla durumunuzu anlatmanız halinde devletimiz her türlü desteği size verecektir. İhtiyacı olan hiçbir vatandaşımız devletinden yardım istemekten çekinmesin." dedi. Biz Bize yeteriz Türkiyem kampanyası kapsamında şu ana kadar yaklaşık 1 milyar 500 milyon lira toplandığını da açıklayan Erdoğan "Ayrıca 43 milyon lira da SMS olarak toplandı. AK Parti Meclis Grubu hesabında toplanan yaklaşık 5 milyon liralık meblağ da buraya aktarılacaktır. Kampanyaya destek veren her vatandaşımıza, kurumumuza, sanat, spor camiamızı, hayırseverlerimizi, sanatçılarımızı bu kampanyaya destek vermeye davet ediyorum" açıklamasında bulundu.

Haberin Devamı

İSTANBUL'A İKİ SALGIN HASTANESİ

İstanbul'un iki yakasına iki salgın hastanesi kurulacağını belirterek şunları dile getirdi: Ücretsiz maske dağıtımına başladık, başlıyoruz. Kesinlikle parayla maske satışı yasaktır. Maske stokumuz ve üretim planlamamız vardır. Gereken tedbirleri peyderpey alıyoruz. Devlet olarak ücretsiz şekilde maske ulaştırmakta kararlıyız. Sosyal mesafeye dikkat etmeliyiz.

Test sayısında günlük 20 bini geçtik. Hastanelerimizde teşhis ve tedavi konusunda herhangi bir sıkıntımız yoktur. Atatürk Havalimanı alanını ve Sancaktepe'deki havaalanı kısmını bin odalı hastane yapıyoruz.İşin başında bizim gösterdiğimiz hassasiyeti bu ülkeler de sergilemiş olsaydı bugün hep birlikte çok daha iyi durumda olabilirdik. Ülkemiz bir tehditle karşılaştığında devlet ve millet ele ele vererek tüm imkanlarını seferber etmektedir, bugün de yaptığımız budur. Aziz milletim bu salgının üstesinden gelecek sadece imkana değil, aynı zamanda morale kararlılığa sahibiz.
Her türlü tedbirleri göz önünde bulundurarak adım adım hayata geçiriyoruz.
İstihdamın sürmesi en büyük kriterimizdir. KOSGEB geri ödeme desteklerinden faydalanan 136 bin işletmemizin yapacakları kredi ödemeleri erteleme imkanı sağlıyoruz.

Haberin Devamı