Gazete Vatan Logo

2 milyar TL’ye koşuyor

2017’de 1.6 milyar TL ciro yapan Nef, yılın ilk çeyreğinde yüzde 36.5 artışla 453 milyon TL’lik satış yaptı. Nef Başkanı Timur, “2018’i 2 milyar TL’nin üzerinde bir ciroyla kapatacağız” dedi

2 milyar TL’ye koşuyor

Nef, 2018 ilk çeyrek verilerini açıkladı. Adet bazında ilk çeyrekte 546 konut satışı gerçekleştiren Nef, geçen yılın ilk çeyreğinde 332 milyon TL ciro elde ederken bu yılın ilk çeyreğinde 453 milyon TL’lik satış yaptı. İlk çeyrekte adetsel bazda yüzde 20, cirosal bazda yüzde 36.5 büyüdüklerine dikkat çeken Nef Yönetim kurulu Başkanı Erden Timur, “Böyle giderse 2018’i 2 milyar TL’nin üzerinde bir ciro ile kapatacağız. Sektör liderliğimizi sürdüreceğiz” dedi. Rakamların sadece konut satışını kapsadığına dikkat çeken Timur, “İnşaat ciromuzu buna katmıyoruz. O tarafta da 700-800 milyonluk bir ciromuz oluşuyor” diye konuştu.

Geçen yıl 1 lansman ile ciroda 1.6 milyar TL’ye ulaştıklarını hatırlatan Timur, “Cironun 350 milyon TL’sini yeni lanse edilen projeden sağlamıştık. Asıl ciromuz satışı devam eden projelerimizden gelmişti ki aslında önemli olan da bu” dedi.

3 proje lansmanı

Timur, 2018 içinde Nef Kandilli, Nef Koruköy ve Nef Gölköy olmak üzere 3 proje lansmanı planladıklarını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: “Nef Kandilli, ‘Luxury Living’ segmentinde özel bir proje olacak. Burada lüksü gerçekten ulaşılabilir kıldığımızı göreceksiniz. Nef Koruköy, herkesin merakla beklediği projemiz. Nef Gölköy, Bodrum’da 2’nci ‘Luxury Living’ projemiz olacak. Nef Gölköy, masterpeace’imiz olacak. Ruhsatı 1 yıl önce Haziran’da aldık, inşaatına şimdi başlayabildik. Çünkü çamların etrafını köstebek gibi oyarak mimari açıdan oldukça hassas ilerliyoruz. Ağaçlarla iç içe özel bir proje hazırlıyoruz.”

Haberin Devamı

Bodrum’dan 4 arsa aldık
Geçtiğimiz yıl Bodrum’da Nef Yalıkavak ile İstanbul dışında ilk proje lansmanına imza atan Nef, Bodrum’daki 2’nci projesi Nef Gölköy’ün inşaatına başladı. Yaz aylarında Nef Gölköy için lansman planladıkları bilgisini veren Erden Timur, “Geçtiğimiz yazdan bu yana arsa yatırımları da yapıyoruz. Sadece Bodrum bölgesinde Gündoğan’da 2, Gümüşlük’te 1, Turgutreis’te 1 olmak üzere 4 arsa yatırımı daha yaptık” dedi.
Yurtlarla büyüyeceğiz
Erden Timur, 2 yıl önce devreye aldıkları Novu Merter’in yüzde 98 doluluk ile hizmet verdiğine dikkat çekerek, “Şimdi Sütlüce’de 2’nci Novu’nun inşaatına başladık. Anadolu’da özellikle öğrenci yurtları ve Novu ile büyümeyi planlıyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı