Gazete Vatan Logo

177 beygirlik Kona

HyundaI, SUV sınıfında pazar payını artırmak için yeni modeli Kona’yı Türkiye’de satışa sundu.

177 beygirlik Kona

HyundaI, SUV sınıfında pazar payını artırmak için yeni modeli Kona’yı Türkiye’de satışa sundu. Adını Hawai’deki Kona Adası’ndan alan araca ilk bakışta markanın yeni aile kimliği olan basamaklı tip ızgara, çoklu ön far grubu, tavan barları, kontrast çamurluklar ve dinamik çizgiler öne çıkıyor. IF Design ve Red Dot Design tasarım ödüllerini kazanan Kona’da 120 beygir güç üreten 1.0 lt ve 177 beygirlik 1.6 lt olmak üzere 2 turbo şarjlı benzinli motor yer alıyor. Serinin en hızlı versiyonu olan 1.6 lt T-GDI 7 ileri DCT şanzımanla kombine ediliyor.

Hyundai, ilk kez küçük bir segmentte üst düzey konfor vaat eden head-up ekranı donanım listesine dahil etmiş. Kona’nın yeni ekran görüntüsü ve sürüş bilgileri direkt olarak sürücünün görüş hattına yansıtılıyor. Aracın fiyatı 99 bin 900 TL’den başlıyor. Hyundai Assan Genel Müdürü Önder Göker, Kona’nın Türkiye’deki satış hedefinin 3 bin adet olduğunu belirtti.

Yerlİ SUV 2021’de

Hyundai Assan Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kibar, İzmit’te 2021’den itibaren SUV üreteceklerini belirterek, “SUV aracımız tamamen sıfırdan üretilecek, mevcutlardan farklı olacak” dedi.

Haberin Devamı